Reportáž skončila 22. 1. 2021 15:00

Světový pohár v alpském lyžování: sjezd žen v Crans Montaně

První sjezd žen ve švýcarské Crans Montaně i s Ester Ledeckou komentuje Vojtěch Jurák.

Tipplerová stanovila první čas dnešního sjezdu na hodnotě 1:11,26.

Rakušanka Tipplerová je na trati, první sjezd žen právě začal.

Vzhledem k silnému větru v horní části trati se organizátoři rozhodli vypustit horní pasáž a posunout start závodu níže. Další časový odsun organizátoři neoznámili, závod by tedy měl za pár minut začít.

V minulé sezoně ovládly sjezdy v Crans Montaně domácí lyžařky. Oba závody vyhrála Švýcarka Lara Gutová-Behramiová, na druhém místě dvakrát skončila její krajanka Corinne Suterová. Obě lyžařky se postaví na start i dnes.

Hlavně druhý z loňských sjezdů byl velmi napínavý. Gutová-Behramiová porazila Suterovou o pouhé dvě setiny sekundy, o další tři setiny zpět na třetím místě skončila Rakušanka Nina Ortliebová. Ta se však dnes závodu nezúčastní, neboť se ve středu při prvním tréninku zranila.

Ester Ledecká

Ester Ledecká v Crans Montaně startovala také loni, ve dvou sjezdech ve švýcarském středisku obsadila jedenácté a páté místo.

V Crans Montaně napadlo v noci na pátek přibližně 20 cm sněhu. Organizátoři tak posunuli start závodu, aby stihli připravit trať.

Začátek dnešního sjezdu v Crans Montaně byl kvůli nočnímu sněžení odložen z původních 10:00 na 13:15.

K hlavním favoritkám závodu bude bezesporu patřit Sofia Goggiaová, která pojede s číslem 9. Italka vede průběžné hodnocení sjezdu, letos zatím vyhrála dva ze tří závodů v této disciplíně a dařilo se jí i na tréninkových jízdách tento týden.

Mezi největší soupeřky v boji o vítězství by měly patřit Švýcarky Corinne Suterová (číslo 7) a Lara Gutová-Behramiová (13), Američanka Breezy Johnsonová (15) nebo Norka Kajsa Vickhoffová Lieová (16).

Ester Ledecká

Na startovní listině figuruje celkem 51 lyžařek. Ester Ledecká se vydá na trať mezi prvními, do dnešního sjezdu půjde s číslem 5.

Na švýcarském svahu dosud závodnice absolvovaly dva tréninky. Češce vyšel lépe první z nich, zaznamenala pátý nejrychlejší čas. Ve druhém tréninku dojela devatenáctá.

Ledecká při tréninku v Crans Montaně rozbila italsko-švýcarský blok

přečíst článek

Dobrý den všem fanouškům alpského lyžování. Světový pohár žen se na tento týden přesunul do Crans Montany ve Švýcarsku. Třídenní závodní program zde nyní začíná prvním sjezdem.

Začátek prvního sjezdu lyžařek v Crans Montaně je naplánován na pátek v 10:00. Na startu se představí i Ester Ledecká