Nelly Moenneová Loccozová ve finále mistrovství světa ve snowboardcrossu družstev. | foto: Reuters

Samková s Hopjákovou skončily na MS v týmovém závodě páté

  • 3
Eva Samková a Vendula Hopjáková na světovém šampionátu v Sierra Nevadě do finále závodu ve snowboardcrossu družstev neprošly. V semifinálové jízdě obě upadly a celkově obsadily poslední pátou příčku.

Zlato i stříbro vybojovaly v Sierra Nevadě dvojice z Francie, bronz Američanky. Mužské finále ovládli američtí snowboardisté Hagen Kearney s Nickem Baumgartnerem.

Zatímco Samková měla šanci spravit si chuť po individuálním závodu, v němž byla po chybě a následně pádu až dvanáctá, o příčku lepší Hopjáková slavila v neděli životní úspěch.

Momentka z mistrovství světa v Sierra Nevadě v závodu mužů ve snowboardcrossu družstev.

Nelly Moenneová Loccozová s Chloe Trespeuchovou slaví titul mistryň světa ve snowboardcrossu družstev.

V týmovém závodu měly jen čtyři soupeřky, protože původně přihlášené Britky nenastoupily. Jenže v tříčlenné semifinálové jízdě obě Češky těsně před cílem spadly a do bojů o medaile neprošly. Malé finále pak už nejely, protože neměly soupeřky.

Jízdu o titul ovládly Francouzky Nelly Moenneová Loccozová s Chloe Trespeuchovou před krajankami Manon Petitovou a Charlotte Bankesovou. Vítězní Američané za sebou nechali v těsném dojezdu domácí dvojici Lucas Eguibar, Regino Hernández. Mužského závodu se zúčastnilo patnáct párů.

Mistrovství světa v Sierra Nevadě

Snowboardcross - družstva

Muži: 1. Kearney, Baumgartner (USA), 2. Eguibar, Hernández (Šp.), 3. Hill, Robanske (Kan.).

Ženy: 1. Moenneová Loccozová, Trespeuchová, 2. Petitová, Bankesová (všechny Fr.), 3. Jacobellisová, Guliniová (USA), ...5. Samková, Hopjáková (ČR).

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž