Jan Mazoch s manželkou Barborou

Jan Mazoch s manželkou Barborou - Rok a půl po hrůzostrašném pádu a na den přesně rok od chvíle, kdy se stal otcem dcery Viktorie, se 20. června oženil skokan na lyžích Jan Mazoch. Ve Frenštátě pod Radhoštěm se ženou českého reprezentanta stala dlouholetá přítelkyně Barbora. | foto: www.janmazoch.cz, ČTK

Skokan na lyžích Mazoch završil své ´vzkříšení´ svatbou

  • 1
Rok a půl po hrůzostrašném pádu a na den přesně rok od chvíle, kdy se stal otcem dcery Viktorie, se skokan na lyžích Jan Mazoch ve Frenštátě pod Radhoštěm oženil s dlouholetou přítelkyní Barborou.

"Ano" si řekli na frenštátské radnici před zraky 65 svatebních hostů, stovky lidí čekaly na novomanžele před budovou. "Chci být dobrým tátou a manželem," řekl Mazoch.

Dvaadvacetiletý olympionik udělal životní krok sedmnáct měsíců poté, co se v podstatě podruhé narodil. Loni v lednu měl totiž při závodě Světového poháru v Zakopaném děsivý pád, po kterém musel být několik dnů udržován v umělém spánku s těžkým zraněním hlavy.

Vnuk olympijského vítěze Jiřího Rašky se začal téměř zázračně uzdravovat a už v srpnu poprvé opět skočil z můstku. V září pak obsadil při návratu na soutěžní můstek sedmé místo v závodě Kontinentálního poháru.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž