Série Snowboard Open vrcholila na Mísečkách

  • 1
Praha, Mísečky - Přestože organizátorům počasí nepřálo a freestylové soutěže provázela mlha, série Snowboard Open 2003 se na Mísečkách dočkala důstojného zakončení. V sobotním Double Hitu, který se skládal ze skoku a Corner jumpu, kdy závodník skáče do výšky a dopadá do prudkého bočního dopadu létala nejlépe patnáctiletá naděje českého snowboardingu Martin Matoušek. V neděli vyhrál soutěž na Big Airu Václav Kutil.

V sobotní, rychlé kombinaci dvou freestylových překážek museli jezdci skákat první skok takzvaně na jistotu, aby měli dostatečnou rychlost na velký Corner jump.

Na start se postavilo 33 mužů (6 juniorů a 11 dětí) a 9 žen. Druhý za Matouškem skončil jablonecký patriot a juniorský reprezentant Václav Kutil. Třetí místo si překvapivě vyskákal Andy Tauchen. V soutěži žen zvítězila v současnosti nejlepší česká freestylistka Jana Čechová. Kategorii juniorů ovládl opět Martin Matoušek, vítěz soutěže dospělých. Dětskou kategorii vyhrál již poněkolikáté Matěj Novák z Příbrami.

V neděli byl na programu Big Air. Skok doznal oproti sobotě velkých změn. Viditelnost nebyla díky mlze ideální, ale i přesto se bylo na co dívat. Jezdci předváděli rotace do 540°, výjimečně se pokoušeli o 720°. K vidění byly i flipy (salta) a rodea.  Závodu se zúčastnilo 23 mužů (7 juniorů, 9 dětí) a 3 ženy. Vítězství po tuhém boji získal Václav Kutil před druhým Ondrou Marčíkem a třetím Jakubem Chocholou. V juniorech skončil první opět Václav Kutil. Děti ovládl již tradičně Matěj Novák.

Mezi nejlepší bylo rozděleno celkem 16 tisíc Kč a věcné ceny za 30 tisíc. Během celého víkendu se určitě bylo na co dívat.
Skvěle připravené překážky, dobří jezdci, ale i souboje dětí a juniorů v kategoriích Kids a Rookies, to vše mohli obdivovat  diváci, kteří  hlavně v sobotu přišli v hojném počtu.

Tento víkend zakončil šestidílnou sérii Snowboard Open 2003 – otevřených závodů a zábavy pro každého, která přispěla k popularizaci snowboardingu v rámci celé ČR a zároveň alespoň trošku pomohla objevit nové nadějné jezdce. Snad v příští sezoně bude připravena série ještě větší a ještě lepší – Snowboard Open 2004.

VÝSLEDKY
Sobota 8. 3. 2003 – Double Hit
Muži: 
1. Martin Matoušek
 2. Václav Kutil
 3. Andy Tauchen
Ženy: 1. Jana Čechová
 2. Lucie Zámorská
 3. Eva Nepustilová
junioři: 1. Martin Matoušek
děti:  1. Matěj Novák

Neděle 9.3. 2003 – Big Air
Muži: 
1. Václav Kutil
 2. Ondra Marčík
 3. Jakub Chochola
Ženy: 1. Lucie Drbalová
děti: 1. Matěj Novák


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž