Šárka Strachová ve slalomu v Aare

Šárka Strachová ve slalomu v Aare | foto: Reuters

Že je Shiffrinová zraněná? Radši ji porazím na kopci, řekla Strachová

  • 27
Vypadalo to jako jedinečná šance. Kdy jindy zazářit, než když je suverénka pryč? Šárka Strachová rozjela slalom ve švédském Aare nadějně - ale nakonec byla sedmá. Znovu se ukázalo, že boj o malý křišťálový glóbus, o němž Strachová sní, nebude jednoduchý. „Závodnic, které mohou útočit na nejvyšší příčky, je hodně,“ řekla Češka.

Při neúčasti hlavní hvězdy Mikaely Shiffrinové zazářily v Aare jiné konkurentky v čele s překvapivou vítězkou, Slovenkou Petrou Vlhovou.

Po třech závodech je tak Strachová v pořadí slalomu čtvrtá, na vedoucí Hansdotterovou ztrácí 74 bodů.

„Myslím, že je fajn, když je pole vyrovnané, dělá to pak závody zajímavější,“ řekla Strachová v rozhovoru na svém facebookovém profilu.

Shiffrinová si před závody v Aare poranila koleno a zřejmě ji čeká několikatýdenní pauza. V neděli se vrátila domů do USA, kde se podrobí dalším vyšetřením.

„Snad to nebude nic vážného. S čím odlétala domů, měl být jen natažený postranní vaz v koleni. Během pár dnů budeme vědět, jak to vypadá,“ líčila Strachová.

Úlevu z toho, že dočasně ztratila velkou konkurentku, však necítila. „Nikomu nepřejeme, aby se zranil. Snad to nebude nic vážného a bude brzy zpátky,“ vyhlásila 30letá lyžařka.

Američanka první dva slalomy v sezoně ovládla s drtivou dominancí. Poprvé vyhrála s náskokem 3,07 sekundy, podruhé byla o 2,65 sekundy rychlejší než druhá Hansdotterová.

Navzdory její převaze však Strachová věří, že i Shiffrinovou může zdolat. „Budu velmi ráda, když budu s Mikaelou závodit na kopci a tam ji budu moci porazit,“ řekla. „V prvních závodech měla úžasnou formu, ale bylo to dané i sněhem, který byl v Aspenu, hodně závodnic bojovalo s materiálem.“

Američanka poté dokonce zmínila, že by ji lákalo změřit síly s muži; Strachová si však nemyslí, že by v takové konkurenci měla velkou šanci. „Není chlap. Fyziologicky jim nemůže stačit, mužské tělo si může dovolit něco úplně jiného než ženské,“ míní.

Slalomářkám však Shiffrinová před zraněním kralovala, a tak Strachová i další teď musí dumat: Jak se ještě zlepšit? Další slalom se jede až 28. prosince v Lienzu. Česká jednička stráví týden tréninkem v Rakousku, poté se na několik dnů vrátí na Vánoce domů. A koncem roku ji začne nabitý program, pět závodů během měsíce.

V nich se ukáže, jak vysoko může v letošní sezoně reálně pomýšlet.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž