Roman Koudelka

Roman Koudelka | foto: AP

Je to jen jeden závod. Bude důležité na to navázat, ví Koudelka

  • 5
Jako znovuzrozený vstoupil skokan na lyžích Roman Koudelka do roku 2020. V druhém závodu Turné čtyř můstků se i díky tomu v Garmisch-Partenkirchenu blýskl osmým místem. "Jsem rád, že to konečně přišlo, ale je to jenom jeden závod. Bude důležité na to navázat v dalších závodech," řekl Koudelka v nahrávce pro média.

V minulém ročníku Turné sice skončil třicetiletý Koudelka celkově pátý, ale v této sezoně se stejně jako další čeští skokané trápil. Zpočátku zimy ani neprocházel kvalifikací a před novoročním závodem bylo jeho maximem dvakrát 26. místo.

Koudelka se v Ga-Pa blýskl osmým místem, první výhru slavil Nor Lindvik

„Sezona nebyla ideální a bylo těžké to někde zlomit,“ řekl Koudelka. Měl ale dojem, že jednou to musí přijít. „Nebylo to jako v minulých letech, kdy jsem cítil bezmoc, když mi to nešlo. Teď jsem věděl, že na to mám a přišlo to,“ oddechl si.

Na můstku v Ga-Pa se české jedničce daří. „Tenhle můstek mám rád a věřil jsem si,“ řekl Koudelka. Jeho slova dokládá fakt, že zde skončil dvakrát čtvrtý a už popáté se v německém středisku vešel do desítky. Osmé místo obsadil potřetí.

Den před závodem nečekal do půlnoci na příchod roku 2020. Usnul v jedenáct. „Silvestra jsem vynechal a ráno jsem cítil, jako bych byl politý živou vodou. Měl jsem sebedůvěru a po zkušebním kole jsem věřil, že to bude dobré,“ řekl.

Po prvním kole figuroval na sedmém místě, po druhém si o příčku sice pohoršil, ale na spokojenosti mu to neubralo. A těšil se na telefonát domů synovi Karlovi a manželce Andree. „To je vždycky příjemné. Určitě budou nadšení.“

V novoročním vzkazu prosil fanoušky, aby skokanům vždy drželi pěsti. „Ať nad námi nelámou hůl. Nemáme to úplně lehké proti ostatním, ale všichni se snažíme, abychom byli na vrcholu a nikdo jsme nic neodflákli,“ pronesl Koudelka.

Potvrdit zlepšenou formu může po dni volna v rakouské části Turné. Nejdříve se bude skákat v Innsbrucku a poté v Bischofshofenu.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž