Stanislav Řezáč

Stanislav Řezáč | foto: Patria Direct Team

Řezáč porazil Veerpala, doběhl však až čtvrtý

  • 0
Čtvrté místo vybojoval Stanislav Řezáč v závodě seriálu FIS Marathon Cupu v estonském Tartu Maratonu, kde se jelo třiašedesát kilometrů klasicky.

Jablonecký závodník ve finiši setřásl i domácího mistra světa z klasické patnáctky Andruse Veerpala, za nejlepší trojicí s vítězným Andersem Auklandem však zaostal o deset metrů.

"Jsem spokojený, i když je to zase čtvrté místo," prohlásil Řezáč, který doběhl na stejné pozici už na italské Marcialonze.

"Nejelo se mi vůbec špatně, na osmnáctém kilometru jsme se v kopci utrhli s Veerpalem soupeřům a vypracovali si náskok okolo půl minuty. Bohužel podmínky přály pronásledovatelům, sjeli nás, protože sněžilo. Poslední tři kilometry závodu byly jen o soupaži, to už jsem bohužel nejlepším nestačil."

Řezáč si v následujících dnech i o příštím víkendu od závodění odpočine a bude jen trénovat – buď v rakouském Ramsau nebo v domácích podmínkách v Jizerských horách. Za dva týdny jej čeká nejdůležitější závod sezony – tradiční Vasův běh ve Švédsku.

"Budu ještě muset nabrat sílu do soupaží, protože mi k ideálu ještě trochu chybí. Silově a technicky jsem na tom ale dobře, jinak bych nemohl stabilně jezdit vpředu. Na Vasově běhu chci být na stupních vítězů a hlavně nebýt zase čtvrtý," dodal člen Patria Direct Teamu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž