Razým s Kožíškem skončili ve sprintu pátí

  • 6
Düsseldorf - Běžci na lyžích Aleš Razým a Dušan Kožíšek skončili ve sprintu dvojic na Světovém poháru v Düsseldorfu na pátém místě. V polovině dnešního závodu na umělém sněhu na břehu Rýna se krátce ocitli na stříbrné příčce, ale na medaili nedosáhli a ve fotofiniši podlehli těsně Italům.

Milan Šperl s Martinem Jakšem uzavírali finálovou desítku.

Razým vytáhl českou dvojici při třetí předávce na druhé místo se ztrátou jediné desetiny sekundy na vedoucí Švédy, ale nadějnou pozici s majitelem dvou bronzů z MS Kožíškem neudrželi.

 Pro triumf si doběhli na šesti okruzích dlouhých 1,5 kilometru Thobias Fredriksson s Peterem Larssonem a završili dnešní švédský double, neboť před nimi mezi ženami vyhrály Charlotte Kallaová s Brittou Norgrenovou.

České lyžařky Eva Nývltová s Helenou Erbenovou do finále nepostoupily a skončily patnácté. Smůlu měl nečekaný sobotní vítěz individuálního sprintu Němec Josef Welzl, neboť jeho parťák Tobias Angerer v semifinále ztratil
lyži.

Výsledky - sprint dvojic volnou technikou:
Muži (6x1,5 km):

1 Larsson, T. Fredriksson (Švéd.) 18:12,7, 2. Kjölstad, Hetland (Nor.) -0,5, 3. Hellner, Jönsson (Švéd.) -3,2, 4. Pasini, Zorzi (It.) -3,8, 5. Razým, Kožíšek (ČR) -3,8, 6. Northug, Dahl (Nor.) -4,2, ...10. Šperl, Jakš (ČR) -14,0.
Ženy (6x0,8 km):
1. Kallaová, Norgrenová (Švéd.) 9:58,4, 2. Matvějevová, Korostělevová (Rus.) -1,5, 3. Muranenová, Kuitunenová (Fin.) -2,2, 4. Majdičová, Fabjanová (Slovin.) -2,6, 5. Künzelová-Nystadová, Sachenbacherová-Stehleová (Něm.) -3,7, 6. Jacobsenová, Björgenová (Nor.) -4,1, ...15. Nývltová, Erbenová (ČR) vypadly v semifinále.

Švédové Peter Larsson (třetí zleva) a Thobias Fredriksson (čtvrtý zleva) slaví své vítězství v Düsseldorfu spolu s Nory Tore Arne Hetlandem (vlevo) a Johanem Kjoelstadem (druhý zleva) a také s Nory Marcusem Hellnerem (druhý zprava) a Emilem Joenssonem (vpravo).


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž