Ondřej Bank

Ondřej Bank - Ondřej Bank na trati superobřího slalomu mistrovství světa v alpském lyžování v italském Bormiu. | foto: ČTK

Ondřej Bank: Byl to dobrý rok

Špindlerův Mlýn - Za slušného diváckého zájmu se předposlední den roku 2006 sešla ve Skiareálu Svatý Petr česká sjezdařská elita. Zúčastnila se zde exhibičního závodu ve sprint slalomu, kterým se symbolicky rozloučila s uplynulým rokem. Mezi aktéry nechyběl ani nejlepší český sjezdař současnosti Ondřej Bank.

Bank má za sebou vydařený rok. Dosáhl v něm několika vynikajících výsledků a symbolicky v roce končícím na šestku se jednalo o šesté příčky.

Především šesté místo v kombinaci na olympiádě v Turíně bylo senzačním úspěchem. Zhruba před měsícem si Bank vylepšil i své maximum ve Světovém poháru, další šestou pozici obsadil v Beaver Creeku v superkombinaci.

Jak proto hodnotí Ondřej Bank rok 2006? Spokojen?
Pokud budu hodnotit rok jako celek, tak určitě. Byly tam i horší věci, ale já jsem pozitivní člověk a tento rok byl dobrý.

Pokud hovoříte o horších věcech, máte zřejmě na mysli problémy s kolenem. Jak to vypadá v současnosti?
Řekl bych: střídavě oblačno. Když jsem byl v Americe na závodech, bylo to docela dobrý. Tam jsem si říkal, není to špatný, už jsem v pohodě. Ale v posledních dnech se opět ozvalo a trochu s tím lavíruji, ale doufám, že to bude v pohodě.

Právě v Americe jste dosáhl svého maxima ve Světovém poháru.
Tam to bylo všechno super, výsledek byl vynikající, ale pocitově to nebylo pro mě stoprocentní. Ve sjezdu jsem mohl být lepší. Pokud jde o to koleno, již před závodem jsem si říkal: drží, je to dobrý. Potom se ale opět začalo ozývat, ani nevím proč. Ale koleno je docela složitý, tak uvidíme.

Vás již za týden čekají další závody Světového poháru v Adelbodenu. Jaký bude další program?
My hned prvního ledna odjíždíme právě na tyto závody, po nich následují další, takže budeme měsíc a půl jezdit po svěťákách. To je takový obvyklý kolotoč, nic mimořádného. Nakonec toho všeho bude mistrovství světa, tam se již těším.

Na Silvestra si lidé většinou plánují, co všechno příští rok stihnou a dokáží. S jakými plány vyhlížíte nový rok vy?
Já si nedávám žádné přání. Pro mě je hlavní, aby všichni okolo mě byli zdraví.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž