Na Špičáku pokračuje série Snowboard Open

Praha - V sobotu a v neděli se na šumavském Špičáku uskuteční čtvrtý víkend série Snowboard Open 2003. Na sjezdovce Lubák jej pořádá Asociace českého snowboardingu ve spolupráci s plzeňskými snowboardisty. První den je na programu závod ve snowboardcrossu, nejnovější disciplíně, která umožňuje soupeření alpských a freestylových závodníků na jedné trati. „Trať je tvořena uměle vytvořenými překážkami, jako jsou skoky, klopené zatáčky, boule, pyramidy či tunely,“ uvedl Marcel Schmidt z AČS.

Po kvalifikaci se závodníci rozlosují do finálových čtveřic a jezdí se vyřazovacím způsobem. „Jde o atraktivní podívanou. Není nouze o fyzický kontakt a tvrdé souboje. I proto je povinnou výbavou helma,“ řekl Schmidt.

Na startu se objeví čeští reprezentanti Flejšar, Heiník, Mahovský a další. Neděli vyplní tzv. Big Air. „Jedná se o velký skok, na kterém závodníci předvádějí nejrůznější freestylové triky.“ Speciálně vyškolení rozhodčí hodnotí výšku skoků a čistotu jejich provedení, obtížnost triků a celkový dojem.

Kromě závodu dospělých budou na Špičáku závodit i junioři a premiérově také děti do 15 let. Na prémiích se rozdělí 16 tisíc korun, dalších třicet tisíc ve věcných cenách.

Program - Snowboard Open 2003 (Špičák, sjezdovka Lubák),
sobota - Snowboardcross:
8.30 - 10.30: prezentace, trénink, 11.00: start kvalifikace, 13.30: start finále (dospělí, rookies, kids),
neděle (Big Air): 8.30 - 10.30: prezentace, trénink, 11.00: start kvalifikace, 13.30: start finále (dospělí, rookies, kids).


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž