Slovinští mistři světa v letech na lyžích družstev. Zleva Domen Prevc, Peter...

Slovinští mistři světa v letech na lyžích družstev. Zleva Domen Prevc, Peter Prevc, Timi Zajc a Lovro Kos. | foto: Reuters

Slovinci i bez zraněného Lanišeka obhájili titul mistrů světa v letech na lyžích

  • 5
Slovinští skokani obhájili zlato na mistrovství světa v letech na lyžích. I bez zraněného lídra Anžeho Lanišeka vyhráli Lovro Kos, Peter a Domen Prevcovi a Timi Zajc před Rakušany a Němci. Titul získali Slovinci s náskokem 26,5 bodu před Rakouskem v čele se sobotním šampionem Stefanem Kraftem. Češi na můstku Kulm nestartovali.

Lanišek, jemuž patří v sezoně Světového poháru šesté místo, má poraněné vazy v koleně a šampionát musel oželet. Před dvěma lety s bratry Prevcovými i Zajcem získali týmové zlato v historii MS poprvé.

Na rakouském stříbru se s Kraftem podíleli Michael Hayböck, Manuel Fettner a Jan Hörl. Závod v podstatě prohráli se Slovinci po prvním kole, po němž měli ztrátu bezmála 32 bodů. S pěti tituly nejúspěšnější země Norsko skončilo čtvrté.

Mistrovství světa v letech na lyžích

Tauplitz/Bad Mitterndorfu (Rakousko)

Družstva: 1. Slovinsko (Kos, P. Prevc, D. Prevc, Zajc) 1615,4 b., 2. Rakousko (Hayböck, Fettner, Hörl, Kraft) 1588,9, 3. Německo (Paschke, Geiger, Leyhe, Wellinger) 1549,9, 4. Norsko 1502,9, 5. Japonsko 1493,0, 6. Švýcarsko 1389,3.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž