Šárka Záhrobská

Šárka Záhrobská | foto: Reuters

Měla jsem rezervy v prvním kole, hodnotila svůj výkon Šárka Záhrobská

  • 3
Spokojená byla po dalším úspěchu ve slalomu Světového poháru Šárka Záhrobská. Ačkoliv neudržela čtvrtou příčku z prvního kola, celkové páté místo hodnotila kladně. "Své jízdě ve druhém kole nemám co vytknout," řekla v telefonickém rozhovoru pro iDNES.cz.

Šárka Záhrobská se do prvního kola slalomu v rakouském Semmeringu vydala se startovním číslem jedna. Příklad z Itala Innerhofera, který ve včerejším sjezdu mužů vyhrál závod také s jedničkou si sice nevzala, ale i páté místo je vynikajícím úspěchem.

"V současné době je už skoro jedno, s jakým číslem startujete," řekla ke své startovní pozici Šárka. "Tratě bývají kvalitně připravené a tak je podle mě jedno, s jakým číslem startuju. Jedinou výhodou u vyšších čísel může být, že můžete dostat informace z trati, kde mají případně soupeřky problémy."

Nejlepší česká sjezdařka byla po prvním kole na čtvrté pozici. "První kolo ale nebylo z mého pohledu optimální," připouští Záhrobská. "Měla jsem tam některé drobné chybičky," uvědomovala si.

Přestože čtvrtou pozici ve druhém kole neobhájila a klesla o příčku níž, s druhou jízdou vyslovila spokojenost. "Druhé kolo se mi naopak povedlo, té jízdě nemám co vytknout. Jestli jsem někde ztratila šanci na stupně vítězů, tak to bylo v kole prvním," zopakovala Šárka.

Za páté místo, svůj letošní třetí nejlepší výsledek, se Záhrobská odmění dnem volna. "Zítra si odpočinu a potom budu tři dny pořádně trénovat," plánuje. "V neděli startuji v Záhřebu," řekla ke svému dalšímu programu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž