Mazoch udělá v Polsku čáru za pádem

Praha - Zkraje srpna navlékl Jan Mazoch skokanskou kombinézu a spustil se z frenštátského můstku. Zatím jen při sjezdu doskočiště. Teď se na cestě k úplnému návratu ke skokům na lyžích vydává do Polska poděkovat tamním fanouškům, kteří jej zavalili dopisy, za podporu při uzdravování po pádu na můstku v Zakopaném.

"Ještě teď dostávám v průměru deset pozdravů týdně," říká jedenadvacetiletý Mazoch.

Dnes odpoledne absolvuje autogramiádu a večeři, v pátek navštíví neurologickou kliniku v Krakově, kde se léčil po těžkém pádu.

"Na ten už vůbec nemyslím, pouze když se mě na něj někdo zeptá. Ato v Čechách už skoro nikdo nedělá. Vím, že v Polsku na toto téma přijdou otázky. Jsem na to připraven. Ale po této návštěvě již chci definitivně udělat tlustou čáru," uvedl.

V pátek se ještě podívá na závody letní Grand Prix v Zakopaném, kam jej pozvali organizátoři. "Tyto večerní závody jsou asi nejhezčí z celého seriálu," těší se.

Do Polska vyráží i s přítelkyní Barborou a dcerou Viktorkou. "Slíbil jsem, že děcko přivezu ukázat a sliby se mají plnit."

Vrátil se k oblíbenému fotbalu, na jednom z turnajů přišel o kousek předního zubu. V rámci plnění slibů také pozval bratra Jiřího do kanadské restaurace.

"Člověk by si měl ze života brát to dobré. Mám krásnou dceru a rodinné zázemí a co nejsvědomitěji se připravuji na návrat na můstky. Zatím to jde dobrým směrem, i když cesta je ještě daleká." 

Skokan na lyžích Jan Mazoch.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž