Klára Křížová

Klára Křížová | foto: AP, ČTK

Křížová se poprvé prosadila na stupně vítězů v Evropském poháru

  • 0
Lyžařka Klára Křížová se poprvé prosadila na stupně vítězů v Evropském poháru. Česká jednička v rychlostních disciplinách skončila třetí ve sjezdu ve Svatém Mořici, kde o den dříve po chybě na skoku stejný závod nedokončila. Ve čtvrtek skok zvládla a vystoupila na pódium s vítěznou Švýcarkou Corinne Suterovou a Rakušankou Cornelií Hütterovou.

"V noci jsem moc dobře nespala. Pořád jsem přemýšlela, jak jinak na ten skok najet, abych neletěla zase tak daleko. Na prohlídce jsem tam trávila nejvíc času a vyplatilo se mi to," uvedla na svazovém webu třiadvacetiletá Křížová, dcera bronzové medailistky z olympijských her 1984 v Sarajevu Olgy Charvátové.

"S jízdou jsem moc spokojená, sice jsem před cílem udělala chybu a ztratila rychlost, ale to už mi je úplně jedno, hlavně že je tam bedna. Jsem ráda, že jsem potvrdila to, co jsem zajela v tréninku," jásala Křížová, která ve švýcarském zimním středisku v minulém týdnu těsně zůstala za bodovanými příčkami v superkombinaci v elitním Světovém poháru.

"Dnes jsem si řekla: Buď, anebo! Jsem strašně šťastná, že to konečně už vyšlo. Po včerejším vítězství v tréninku jsem si do závodů věřila," dodala sjezdařka ze Zlína.

V Evropském poháru byla dosud nejvýše na čtvrté příčce ve sjezdu v únoru 2011 v Soči.

Sjezd Evropského poháru ve Svatém Mořici:

1. Suterová (Švýc.) 1:34,36, 2. Hütterová (Rak.) -0,60, 3. Křížová (ČR) -0,68.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž