Ester Ledecká v  závodě v  Cortině d´Ampezzo..

Ester Ledecká v závodě v Cortině d´Ampezzo.. | foto: Sport Invest

První prohra. Snowboardistka Ledecká v paralelním slalomu neuspěla

  • 25
Vítězná série Ester Ledecké ve snowboardovém Světovém poháru skončila. Dosavadní suverénka sezona sice ovládla v Cortině d'Ampezzo kvalifikaci paralelního slalomu, jenže pak česká favoritka vypadla v prvním kole vyřazovací části. Se Švýcarkou Julií Zoggovou prohrála o 39 setin sekundy.

V minulých dnech dvaadvacetiletá Ledecká zvítězila v Carezze i v Cortině v obřích slalomech. Česká favoritka tak v SP útočila na třetí triumf po sobě, což se jí ještě nikdy nepovedlo.

Rozhovor s Ester Ledeckou po závodu

„Jsem ráda, že jsem tady mohla mít dva dny skvělý výsledky, a tohle taky beru jako skvělý výsledek. Pořád je to desítka a závod jsme si užila,“ prohlásila Ledecká, která v paralelním slalomu nenavázala v Cortině na loňskou výhru.

Za umělého osvětlení jela v souboji s Zoggovou vyrovnaně horní část, ale od půlky začala ztrácet a už nezrychlila. „No, každý den prostě není posvícení a ve sportu to takhle je,“ konstatovala Ledecká krátce po vyřazení v lyžárně pod svahem. „Měla jsem dobrou kvalifikaci a tohle se stane. Do příště to snad zlepším.“

Snowboardistka Ester Ledecká na trati paralelního slalomu v Cortině d´Ampezzo.

Podle amerického trenéra Justina Reitera neudělala žádnou zásadní chybu. „Soupeřka hodně zariskovala a vyplatilo se jí to. Ester jela dobře,“ mínil kouč. I Ledecká měla z výkonu dobrý dojem. „Jízda mi připadala, že nebyla tak špatná, ale mohla být každopádně lepší. Rozebereme to s trenérem u videa,“ plánovala.

Ledecká po třech závodech vede průběžné pořadí paralelních disciplín v SP o 470 bodů před Schöffmannovou. Další dva závody se pojedou 5. a 6. ledna v Lackenhofu.

Mezi muži byl v Cortině nejlepší domácí Roland Fischnaller před dalším Italem Edwinem Corattim. Český jezdec Viktor Brůžek po pádu nedokončil kvalifikaci.

SP ve snowboardingu v Cortině d'Ampezzo

Paralelní slalom:

Muži: 1. Fischnaller, 2. Coratti (oba It.), 3. Loginov (Rus.), ...v kvalifikaci V. Brůžek (ČR) nedokončil.

Průběžné pořadí SP (po 3 závodech): 1. Fischnaller 2250, 2. Galmarini (Švýc.) 1660, 3. Sobolev (Rus.) 1440, ...65. V. Brůžek 25.

Ženy: 1. Schöffmannová (Rak.), 2. Zoggová (Švýc.), 3. Sobolevová (Rus.), ...9. Ledecká (ČR).

Průběžné pořadí SP (po 3 závodech): 1. Ledecká 2290, 2. Schöffmannová 1820, 3. Zoggová 1450.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž