Ester Ledecká, archivní snímek

Ester Ledecká, archivní snímek | foto: Sport Invest

Zlaté plány překazilo zranění, Ledecká se na snowboardovém MS nepředstaví

  • 55
Velmi se těšila, až bude moci svůj sportovní um předvádět i na snowboardu, vrcholnou akci sezony vyhlížela s nadšením. Jenže kvůli zranění Ester Ledecká nakonec do mistrovství světa ve slovinské Rogle nenastoupí, v den konání paralelního obřího slalomu účast kvůli nespecifikovaným potížím odřekla.

„Nedokážu dokončit ani rozcvičku, natož unést snowboard jednou rukou nad hlavou, což rozhodlo o tom, že na startu nemám co dělat,“ uvedla pětadvacetiletá Ledecká v prohlášení pro média a doplnila: „Budu se svým týmem pracovat na tom, abych mohla závodit ve finále Světového poháru na lyžích v Lenzerheide.“

Česká obojživelnice se měla světového šampionátu na snowboardu zúčastnit poprvé po čtyřech letech, tehdy zvítězila v paralelním obřím slalomu a skončila druhá v paralelním slalomu.

„Držím pěsti organizátorům, aby byly závody úspěšné, a omlouvám se nejen jim, ale i všem svým fanouškům, partnerům a sponzorům, že mě dnes neuvidí bojovat o zlato,“ vzkázala Ledecká prostřednictvím agentury, která ji zastupuje.

Ledecká se začala na snowboardu připravovat po startech na lyžařském mistrovství světa v Cortině d’Ampezzo, kde dojela těsně čtvrtá ve sjezdu a superobřím slalomu. Problém nastal při tréninku na prkně.

„Došlo k lehkému pádu, takovému nešťastnému. V podstatě to zavinil pád,“ řekl  fyzioterapeut Ledecké Michal Lešák. „Zkoušeli jsme to řešit různými způsoby a zdálo se, že by se to mohlo zlepšit. Ester bojovala, aby se mohla postavit na start a naplno odjet závod.“

Ester Ledecká po vítězném, závodě v  Cortině d´Ampezzo..

Problém podle něj není ovlivněný přechodem mezi snowboardem a lyžemi nebo naopak. „Tohle byla nešťastná náhoda, která se ve sportu stává. A bohužel se nevyhne ani tak dobře připravené sportovkyni, jako je Ester,“ prohlásil Lešák.

Přestože v posledních dvou sezonách snowboardového Světového poháru absolvovala Češka jen tři závody, větší pozornost věnovala lyžařským kláním, kde se jí nadmíru dařilo, v Rogle plánovala atakovat nejvyšší mety.

Jörgová při absenci Ledecké obhájila na MS titul v paralelním obřím slalomu

Nyní je pro ni prioritou co nejdříve se zotavit a připravit se na finále lyžařského Světového poháru, které se uskuteční v Lenzerheide ve dnech 17. až 21. března.

„Budu se svým týmem pracovat na tom, abych tam mohla závodit.“

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž