Felix Gottwald

Felix Gottwald - Rakouský sdruženář Felix Gottwald slaví své jubilejní dvacáté vítězství ve Světovém poháru. | foto: Dominic Ebenbichler, Reuters

Dvojnásobný olympijský vítěz Gottwald ohlásil po dvou letech návrat

  • 2
Zimní olympijské hry ve Vancouveru lákají. Comeback už ohlásil třeba někdejší finský skokanský fenomén Ahonen, teď se k vrcholovému sportu vrací i Felix Gottwald, dvojnásobný olympijský vítěz v severské kombinaci z posledních her v Turíně.

"Ten projekt jsem nazval 'Nový začátek'. Běžecky jsem na tom pořád velmi dobře, ani se skokanskou silou to není špatné, ale tady mi zatím chybí konfrontace s můstkem. S tím začnu až za týden a moc se těším," přiznal třiatřicetiletý sdruženář na tiskové konferenci ve Vídni.

Svět velkých závodů mu chyběl. Vedle stále silnějšího pocitu, že potřebuje zase naplno trénovat, jej prý svým způsobem ovlivnil i úspěšný comeback Američana Todda Lodwicka, který letos na MS v Liberci získal dva tituly po třech letech pauzy. "Ovlivnilo mě to ale spíš z novinářského hlediska, protože jsem v té době v Liberci pracoval jako spolukomentátor v televizi. Tehdy můj návrat nebyl na pořadu dne," dodal.

Gottwald na olympiádě v Turíně vyhrál individuální i týmový sprint, navíc byl druhý v klasickém závodě a z předchozích her v Salt Lake City má tři bronzy. To z něj dělá podle počtu získaných medailí nejúspěšnějšího rakouského sportovce v historii her.

Kariéru ukončil v březnu 2007, na kontě má dvacet vítězství ve Světovém poháru a celkový primát v sezoně 2000/01 i sedm medailí z mistrovství světa včetně titulu ze štafety ve Val di Fiemme 2003.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž