Český Big Air roku kazí počasí

Špindlerův Mlýn - Za zimy a hustého sněžení si vybojovali účast v hlavním závodě Czech Big Air 2003 tři čeští snowboardisté. Spolu s Martinem Černíkem budou hájit domácí barvy ve večerním finále nejlépe obsazeného snowboardového podniku na území České republiky. Kvalifikaci vyhrál Jan Zajíc: "Dal jsem Frontside i Backside 720°, víc otáček nikdo neskákal," radoval se z postupu a ocenil práci pořadatelů. "Skoky takové úrovně se u nás jen tak nevidí. Moc příjemný, měkký a dovoluje mnohonásobné rotace."

Spolu se Zajícem postoupili i Václav Kutil a Ondřej Marčík. Marčík se ukázal s Backside 720° a Kutil skočil Frontside rodeo 720°. Kvalifikace se jela systémem hodinové jam session, kdy závodníci předvádějí ve stanoveném časovém limitu libovolné triky. Hodnocení si vzali na starost pozvaní zahraniční účastníci finále.

"Počasí je vážně hnusný," komentoval Zajíc neustávající sněžení. "Sníh namrzá na brejlích a musím si je pořád čistit." Naštěstí zeslábnul nepříjemný vichr, který znemožnil čtvrteční tréninky a způsobil přeložení kvalifikace na pátek.

Na žádost závodníků byl ve čtvrtek ještě skok snížen, takže nyní létají do výšky šest metrů a 20 až 25 do dálky. Do místa konání nepřicestovali dva Američané Bybee a Tomich a do startovní listiny přibyl původně neohlášený Nor Oddesandstad. 


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž