Andrea Brablcová (vpravo) ze Zlína míří k brance Michalovců.

Andrea Brablcová (vpravo) ze Zlína míří k brance Michalovců. | foto: Jan Karásek, MAFRA

Zůstaňte i na náš zápas, zvou zlínské házenkářky fanoušky

  • 0
Házenkářské menu ve Zlíně se neomezí jenom na mužský reprezentační souboj mezi Českem a Norskem. Po něm bude k vidění také ženská házená. Rozjetý Zlín, který neprohrál osmkrát v řadě, přivítá v interligové předehrávce Písek, zápas začíná v 19:30.

"Sice hrajeme až hodinu po reprezentantech, přesto věřím, že spousta lidí zůstane," uvedl trenér HC Zlín Dušan Poloz. "Holky by to povzbudilo."

Důvodem předehrávky není reprezentační zápas, ale nutnost. Písek jede o víkendu do Nizozemí k zápasu Vyzývacího poháru.

"Jen doufám, že fandění reprezentantům holky zbytečně nevyšťaví," pousmál se Poloz.

Po víkendové remíze v Trenčíně už má Zlín play-off jisté, v pořadí českých týmů neskončí hůře než třetí. Ve zbylých pěti kolech bude usilovat o to, aby do něj vstoupil v domácím prostředí.

"Záležet ale bude na zdravotním stavu hráček," upozornil.

Jeho slova jsou pochopitelná, v předchozím utkání málem přišel o dvě klíčové spojky. Pavla Poznarová dostala prstem do oka,  nepříjemný incident se naštěstí obešel bez vážnějších následků.

"Ale kdyby neměla čočku, tak je bez oka," uvedl Poloz. "I když jsem z toho měl obavy, pondělní trénink zvládla v pohodě. Snad bude v pořádku."

Další reprezentantka Helena Štěrbová zase inkasovala klasický "koňar". Přesto chce dneska taky nastoupit. "Při běhu ji trošku píchalo v lýtku, takže až před zápasem se rozhodneme, zda bude hrát," naznačil Poloz.