Milan Malina

Milan Malina | foto: Luděk Ovesný, MAFRA

První domácí vítězství házenkářů Zubří vychytal Malina

  • 0
Až na třetí pokus se dočkali. Házenkáři Robe Zubří konečně potěšili svoje fanoušky domácím vítězstvím v extralize, výhra nad houževnatým Brnem jim však málem vyklouzla v poslední vteřině. V roli spasitele je zachránil brankář Milan Malina, který čapl hostům třetí sedmičku středečního večera.

„Obrany převládaly nad útokem, zákroky gólmanů byly klíčové,“ podotkl kouč Zubří Dušan Poloz po vydřeném vítězství 21:20.

Jeho celek předtím doma nečekaně podlehl Novému Veselí a stejně překvapivě remizoval s Plzní. Vítězství nad Brnem ho vrátilo do nejlepší osmičky soutěže, která si zahraje o titul.

„Vyvinuli jsme na sebe sami tlak, protože jsme si před utkáním řekli, že hrajeme play off zápas, což byla možná chyba. Dá se říct, že v podstatě celý tým tento tlak nezvládl,“ všiml si Poloz, který od svého nástupu do Zubří prožívá horké chvilky.

Před reprezentační pauzou házenkáři Robe vypadli ostudně z poháru s druholigovým Vsetínem a ve středu také málem zkolabovali. V 55. minutě vedli 20:16 a minut před koncem drželi náskok o dva góly a měli k dispozici útok.

Ten i následující ale pokazili a nabídli Jihomoravanům šanci na srovnání. Zubří však mělo naštěstí výtečně chytajícího Malinu.

„Bohužel hned na začátku se nám zranil Šustáček, což rozhodilo celý systém hry,“ zmínil Poloz odstoupení režiséra zuberské hry.