Ještě loni slavil Svatopluk Pernica (s míčem) v Zubří extraligový titul, teď...

Ještě loni slavil Svatopluk Pernica (s míčem) v Zubří extraligový titul, teď pomáhá zlínskému nováčkovi. | foto: Luděk Ovesný, MAFRA

Zubří pustilo Hranice do čela, nováčkovi ukradla bod Karviná

  • 0
Když si ve druhé minutě vykloubil palec nejlepší střelec házenkářů Hranic Stržínek a vzápětí odkulhala další hostující spojka Konšel, zdálo se, že by Zubří mohlo v domácím televizním zápase pomýšlet na dobrý výsledek. Opak však byl pravdou. Tým srbského kouče Miroslava Čeliče nenašel recept na hranické střelce z dálky a po porážce 29:33 dál vězí na 10. místě extraligy.

"Největší problém nám dělal na levé straně Rachač," vykládal domácí mladík Lukáš Václav v přestávce do kamer ČT sport.

Rachač překonal zuberské brankáře do pauzy šestkrát, úspěšnost hostujících spojek se dostala na 70 procent. Ve druhé půlce převzal štafetu na opačné straně Zemánek, který se dostal na osm gólů. A když se Zubří mohlo dotáhnout, narazilo na výtečného Kučerku v bráně Hranic, které se po vítězství v derby dostaly do čela soutěže.

O dva body před Zubřím zůstal Zlín, který po domácí výhře nad Duklou sahal po úspěchu i v Karviné. Ještě dvě minuty před koncem byl stav 23:23, jenže poslední dvě branky dali domácí.

"Minimálně na bod jsme měli. S přístupem a bojovným výkonem jsem spokojený. Bohužel jsme ale doplatili na školácké chyby a na to, že jako na nováčka si na nás každý dovolí," narážel kouč Zlína Andrej Titkov na počínání rozhodčích. "Pískali podprůměrně. Moje manželka říkala, že to bylo divadlo, já bych to nazval komedií. Některé jejich výroky byly směšné. Zápas nebyl tak hrubý, jak ukazuje počet vyloučených (4:8)."