Hráčka Zlína Gabriela Nygrýnová během zápasu proti Písku.

Hráčka Zlína Gabriela Nygrýnová během zápasu proti Písku. | foto: Luděk Ovesný, MAFRA

Házenkářkám končí pauza, ve Zlíně sní o postupu do semifinále

  • 0
Na podzim v MOL lize překvapily. Zatímco v loňské sezoně se zachraňovaly v play out, reprezentační přestávku strávily házenkářky Zlína na pátém místě jako třetí nejlepší český tým. „Víme, jaká je realita, ale řekli jsme si s holkami, že by byla škoda šanci nevyužít a nepokusit se o postup do play off,“ pronesl kouč Zlína Martin Spuchlák před sobotním domácím zápasem proti Mostu.

I když se zlínské házenkářky nachází nečekaně vysoko, před restartem česko-slovenské soutěže nejsou v komfortní situaci. „Kádr zůstal úzký. Zdravotní stav se bohužel během pauzy nezlepšil,“ posteskl si Spuchlák nad dlouhou listinou zraněných hráček.

Proti Mostu mu budou navíc scházet z pracovních nebo studijních důvodů další dvě hráčky – Kolářová s Mizerovou. „Hrajeme doma, ale Most má tréninkový i herní náskok,“ zmínil Spuchlák čerstvý triumf severočeského družstva ve finále Českého poháru. „Momentálně je jednoznačným favoritem.“

Zlín tak můžou při nepříznivé shodě výsledků přeskočit Olomouc i Poruba. „Je to klišé, ale musíme jít zápas od zápasu,“ podotkl slovenský trenér házenkářek.

Po sobotním střetnutí proti obhájkyním titulu zakončí jeho celek úvodní polovinu základní části domácím derby proti Veselí, které získalo jen o bod více. A proti velkým rivalkám, které ztratily v pauze nejlepší střelkyni ligy Olšovskou, cítí větší šanci na úspěch. „Leden a první půlka února ukážou, na co máme,“ předpokládá Spuchlák.

Pět ze šesti následujících duelů přitom odehraje v domácím prostředí. „Pokud bychom byli kompletní, byla by to velká výhoda. Soutěž je ale tak vyrovnaná, že je těžké něco prognózovat. Pokud by se nám nepovedlo dostat do play off, chtěli bychom získat co nejvíce bodů, abychom měli v play out klid,“ dodal Spuchlák.

Sobotní duel začne v 16 hodin, předtím v hale Euronics proběhne tradiční turnaj generací.