Veselí v úvodu zradila střelba

Nové Veselí - Mohla to být premiéra jako hrom! Stačilo málo, ve vyrovnaném utkání dosáhnout na vítězství... Diváky ze dvou třetin zaplněná žďárská hala Na Bouchalkách hnala v neděli kupředu domácí házenkáře Nového Veselí. Prvoligový nováček nebyl v duelu s pražskou Slavií horším týmem, nakonec přesto podlehl 23:26.

„Je to škoda. Kluci by si za svůj výkon body zasloužili. Ale rozhodlo neproměňování šancí,“ přiznává domácí kouč Karel Vejvoda.

„My jsme měli střeleckou úspěšnost necelých čtyřicet procent. A to je strašně málo.“ Přesto v poločase Nové Veselí nad svým soupeřem vedlo 12:10. „S předvedenou hrou jsem spokojen. Sehráli jsme vyrovnané utkání, místy jsme byli lepší,“ těší Vejvodu.

Jenže ve druhé půli se Novoveselští začali potýkat s koncovkou a dovolili soupeři vývoj utkání otočit. „Nevyužili jsme snad patnáct vyložených šancí. Přitom jich stačilo proměnit třetinu a vyhráli bychom,“ má jasno Vejvoda.

I přes porážku si ale hráči za svůj výkon při historické premiéře ve druhé nejvyšší soutěži vysloužili potlesk. „Fanoušci byli úžasní, tlačili nás až do konce. A i když jsme prohráli, hráčům za předvedenou hru poděkovali,“ těší Vejvodu.

Házená, 1. liga mužů:
Nové Veselí - Slavia Praha 23:26 (12:10)

Branky Veselí: M. Studený 6, Kupa 5, Doskočil 3, T. Studený 3, Bělík 3, Strejček, Juhoš, Smrčka.