V Sezimově Ústí vyhrál v poháru favorit

  • 1
Sezimovo Ústí - Ve 3. kole Českého poháru házenkářů nastoupil druholigový Startak MAS Sezimovo doma proti extraligové Kopřivnici. Prohrál 14:23, ale zklamání to nebylo. Hosté nepostavili Prepsla, dvojčata Šustalovy a Igenyese. Všichni čtyři jeli až včera rovnou do Třeboně k utkání extraligy.

„To je pro nás daleko důležitější zápas,“ netajil trenér kopřivnických házenkářů Miroslav Bartoň.

Ale ani utkání v Sezimově Ústí nechtěli hosté podcenit. Za vítězství dostala Kopřivnice odměnu. Ve 4. kole poháru narazí na Třeboň, kde včera hrála extraligu.

„Nesouhlasím s tím, aby už ve 3. kole hrála extraliga s nižšími soutěžemi, ale nemám nic proti zápasu tady,“ ujistil Bartoň. „Určitě soupeře nepodceňujeme a přijetí si vážíme.“ Kopřivnice využila i ubytovnu Spartaku, kde pobyla do neděle.

Domácí se naopak v utkání nešetřili a nevadilo jim, že hned druhý den dopoledne hráli II. ligu. Čekal je poslední Starý Plzenec. Proti Kopřivnici začali bojovně.

Stav byl o jednu dvě branky ve prospěch hostů. Podržel je brankář Láníček, který ještě v první půli chytil obě sedmičky domácích v utkání. I proto skončil první poločas 7:12.

Ve druhém se dál domácí snažili neudělat ostudu a docela se jim to povedlo. „Obrana byla dobrá, ale nejsem spokojený s naší produktivitou,“ oznámil Bartoň. „Měli jsme dát tak o deset gólů více.“ I domácí mohli přidal nějaké branky.

„Nedali jsme hodně náskoků ze šestky, to je naše dlouhodobá slabina,“ uvedl kouč Spartaku MAS Petr Havel. Své svěřence několikrát upozornil, aby nestříleli nahoru. „Jejich brankáři jsou zkušení a dokážou na poslední chvíli mávnout rukou, takže střelu srazí,“ vysvětloval.