Dukla Praha - Karviná

Dukla Praha - Karviná | foto: Lukáš Bíba, MF DNES

V Jičíně potvrdíme naše první místo, věří opora Dukly Polášek

  • 0
Nikdo jiný nenastřílel za házenkáře Dukly v letošní sezoně více branek. A dnes touží přidat další, které by výrazně pomohly k prvenství v základní části extraligy. "Věřím, že vedení potvrdíme," říká spojka Zdeněk Polášek, s 94 trefami král kanonýrů Dukly.

Na Poláška a spol. čeká náročný duel v Jičíně. "Dlouhodobě se nám u nich příliš nedaří," říká dvaadvacetiletý Polášek, jenž kromě Dukly střílí góly i za reprezentační B-tým.

Jenže letos se svěřenci trenéra Pavla Pauzy nemusí na statistiku dívat tolik jako dříve. Mají za sebou zatím velmi dobrou sezonu, se čtyřbodovým náskokem a jedinou porážkou na kontě vedou ligu. Nic na tom nezměnila ani domácí ztráta z minulého týdne, kdy Dukla ve své hale na Podvinném mlýně remizovala 27:27 s Hranicemi.

"Byl to už náš třetí zápas v průběhu týdne a trochu nám začaly docházet síly," popisuje Polášek příčiny toho, proč se Dukla především v první půli trápila. "Zaplaťpámbů za remízu. Naštěstí máme v tabulce určitý náskok, který jsme uhráli na podzim. Proto nejde o tak velkou ztrátu."

Sám znovu výrazně držel naděje týmu, v sezoně je na Poláška spoleh. Ačkoli se v prvním poločase svezl s nevýraznou hrou ostatních, nakonec byl se 7 góly nejlepším střelcem Dukly. "Ale spokojený můžu být maximálně jen s druhou půlí," řekl sebekriticky.

Zápas pro něj byl zajímavý ze dvou důvodů: Hranice trénuje jeden z koučů reprezentační rezervy Hegar a navíc za ně chytá veterán Josef Kučerka, zástupce úplně jiné házenkářské generace. "Dělá jim 50 procent týmu. A my jsme si na něm vylámali zuby," pochválil o skoro dvě desetiletí staršího Kučerku.

I tak byl Polášek králem střelců Dukly. A dnes se jím v Jičíně může stát zase.