Trenér házenkářek vítá evropský los

  • 2
Farum - Házenkářky už vědí, s kterými týmy se střetnou v základní skupině mistrovství Evropy v Dánsku. Nejtěžšími soupeřkami by jim měly být obhájkyně titulu Maďarky, další dva týmy, Bělorusko a Slovinsko, jsou výkonnostně zhruba na stejné úrovni. Trenér Jiří Zerzáň považuje los za celkem příjemný, i když zrádný. "S výjimkou Maďarska je skupina vyrovnaná, protože se sešly tři výkonnostně nejslabší týmy. Můžeme si říkat, že Slovinsko nebo Bělorusko porazíme, ale totéž si myslí naši soupeři," řekl. Ze čtyř čtyřčlenných skupin postoupí do druhé fáze vždy tři celky.

Podle trenéra má tým obrovskou naději na postup. Český tým se zúčastní evropského šampionátu po osmi letech, v boji o postup mezi šestnáctku nejlepších vyřadil v play off Makedonii. "Už postup na mistrovství byl pro nás velkým úspěchem," upozornil Zerzáň.

Skupinu D zahájí české házenkářky se Slovinskem, pak je čeká Bělorusko a na závěr jeden z favoritů turnaje Maďarsko. "Pořadí zápasů je celkem výhodné, protože kdybychom začali s Maďarskem, asi bychom byli po psychické i fyzické stránce vyčerpaní," dodal.

Nejsilnější skupinou šampionátu bude 'céčko', v němž jsou mistryně světa Rusky i jejich finálové soupeřky z loňského MS Norky. Právě proti trojici z této skupiny nastoupí postupující družstva z 'déčka', výsledky vzájemných zápasů se budou započítávat.

Los
Skupina A:
Rumunsko, Jugoslávie, Rakousko, Švédsko.
Skupina B: Ukrajina, Francie, Dánsko, Nizozemsko.
Skupina C: Rusko, Norsko, Německo, Španělsko.
Skupina D: Maďarsko, Česká republika, Bělorusko, Slovinsko.

Šampionát se hraje od 6. do 15. prosince.


Témata: ME žen 2002