ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Sedmimetrové hody posunuly do pohárového finále házenkáře Dukly

  • 1
Ve finále Českého poháru házenkářů se s Novým Veselím utká pražská Dukla. Ta v hale karvinských obhájců trofeje remizovala 28:28 a postoupila po střelbě sedmimetrových hodů. Třinácti brankami se v dresu vítězů blýskl Vojtěch Patzel, za Karvinou dal ještě o gól víc Marek Monczka. První finálový zápas je na programu 18. března, odveta 21. nebo 22. března.

Dukla vyhrála Český pohár šestkrát, naposledy v roce 2014. Loni podlehla ve finále v obou zápasech Karviné. Nové Veselí, které v semifinále už v prosinci vyřadilo Plzeň, bude o trofej bojovat poprvé.

Dukla v závěrečné pětiminutovce ztratila dvoubrankový náskok a v poslední minutě musela naopak dotahovat, když se domácí dostali gólem Dominika Soláka do vedení. Po oddechovém času ale do hry naskočil sedmý hráč Pražanů Martin Grištšuk a hosté srovnali. V rozstřelu pak zvítězili jednoznačně 4:1.

„Drama se šťastným koncem pro nás. Sedmičky jsou totiž vždy loterie. Ale odehráli jsme tady výborný zápas, Karviná taky, ale já chci poděkovat klukům, že mě podrželi a zvládli to i přesto, že jsem dostal dvojku. Neudržel jsem nervy na uzdě a to se nesmí stávat,“ řekl na svazovém webu kouč Dukly Daniel Čurda.

Karviné nakonec nestačilo k úspěchu ani Monczkových 14 branek. „Mrzí mě to, že přesto, že se mi osobně dařilo, tak se nám nepodařilo postoupit. Po vyrovnaném průběhu se nám v koncovce povedlo otočit výsledek z minus dva a v poslední minutě jsme vedli, ale pak nás taktická chyba v obraně stála vítězství. Věděli jsme, že Dukla zahraje ten signál, řekli jsme si to, a přesto jsme vlastní chybou nedokázali ten útok ubránit. Postup jsme si tak prohráli sami. Sedmičky už jsou spíše o štěstí,“ prohlásil Monczka.

Semifinále Českého poháru házenkářů:
Karviná - Dukla Praha 28:28 (13:13), na sedmimetrové hody 1:4.

Dukla se ve finále utká v březnu s Novým Veselím.