Barbora Eliášová, Jindřichův Hradec

Barbora Eliášová, Jindřichův Hradec | foto: Slavomír Kubeš, MAFRA

S pohárovou Evropou se loučí Slavia i Jindřichův Hradec, dál jde Olomouc

Zle skončily odvety třetího kola Vyzývacího poháru pro týmy českých házenkářek. Hráčky Jindřichova Hradce prohrály doma s Izmirem vysoko 21:31 a pražská Slavia, která sehrála oba duely s bosenskou Tuzlou na její půdě, po sobotní remíze prohrála v neděli o gól. Do osmifinále Poháru vítězů pohárů naopak i přes prohru postoupily házenkářky Olomouce.

Házenkářky Slavie Praha remizovaly v úvodním duelu s Tuzlou 22:22 a vytvořily si solidní pozici pro odvetu. Jenže ani o den později nepříliš kvalitního soupeře nezlomily, po změně stran nedokázaly vymazat čtyřbrankovou ztrátu z prvního poločasu a z Vyzývacího poháru vypadly.

Hráčky domácího Jindřichova Hradce přišly v sobotu o postupové naděje hned v prvním poločase. Nedokázaly se vůbec prosadit v útoku a do přestávky vstřelily jen pět gólů. Turecký celek si díky nedůrazné domácí obraně záhy vybudoval rozhodující náskok a v dalším průběhu utkání jej už pouze kontroloval.

Házenkářky Zory Olomouc jsou v osmifinále Poháru vítězů pohárů. Hanačky sice v dnešní odvetě podlehly v srbském Pančevu 29:30, ale desetigólová výhra z prvního utkání na domácí půdě jim na postup bohatě postačila.

Zora nepřipustila žádné komplikace. Jen v úvodu ji soupeř potrápil vysunutou obranou, ale nevytěžil z toho více než čtyřbrankové vedení.

Olomouc však aktivitu domácích hráček postupně eliminovala. Už v závěru prvního poločasu stáhla ztrátu téměř na minimum a těsný odstup si držela až do konce.

Jindřichův Hradec - Izmir BSB SK 21:31 (5:14)
Nejvíce branek:
Martinková 6/2, Bubeníková 4, Pilařová 3 - Iskenderogluová 7/3, Kiragasiová 6, Nahcivanliová 5. Rozhodčí: Novikov, Perepilicy (oba Ukr.). Sedmimetrové hody: 5/3 - 3/3. Vyloučení: 2:3. Diváci: 750. První zápas 24:27, postupuje Izmir.

Jedinstvo Tuzla - Slavia Praha 25:24 (14:10), první zápas 22:22, postoupila Tuzla.

Dinamo Petrohemia Pančevo - Zora Olomouc 30:29 (16:14)
Nejvíce branek Olomouce:
Tomečková a Hrbková po 6, Uličná a Kelarová po 5. Rozhodčí: Ünlü, Simsek (oba Tur.). Diváci: 800. První zápas 25:35, postupuje Olomouc.

,