Momentka z extraligového utkání mezi Plzní a Frýdkem-Místkem.

Momentka z extraligového utkání mezi Plzní a Frýdkem-Místkem. | foto: Jaromír Pech, MAFRA

Problémy v útoku i v obraně. Plzeňští házenkáři doma nečekaně zaváhali

  • 0
Tahle ztráta se nečekala a může házenkáře Talentu M.A.T. Plzeň hodně mrzet. V 9. kole Tipgames extraligy podlehli v domácí hale Frýdku-Místku 29:32. V tabulce klesli na sedmou příčku a komplikují si boj o elitní šestku.

"Je to pro nás velké zklamání, chtěli jsme dva body. V čem byl problém? Střídalo se to. Obrana nešlapala, nedávali jsme čisté šance, byli jsme pomalí na míči. A scházelo mi i lepší nasazení," mínil pivot Jakub Šindelář, autor tří branek.

Frýdek-Místek k utkání urazil více než 350 km, ale cesta zpět musela být veselá. Celý první poločas se skóre těsně přelévalo na obě strany. A první klíčovou chvíli hosté ustáli v 21. minutě. Plzni narůstala křídla, jenže za stavu 9:7 selhala v sérii čistých šancí, jen z pozice pivota na brankáři ztroskotali Květoň i Šindelář.

"Začali jsme dobře. Obrana fungovala, dostat 10 gólů za poločas je slušná vizitka. Jenže z prostoru pivota tam byly tři jasné šance, k tomu se přidala špatná střelba z křídla. Za stavu 9:7 jsme si měli vytvořit náskok," litoval plzeňský asistent Milan Šedivec.

Druhý klíčový moment? Plzeň po přestávce bleskově smazala jednogólovou ztrátu a po brejku Čiviše se ve 34. minutě dostala do vedení 14:13. Ale hosté se nezlomili, znovu skóre otočili a při vyloučení Šindeláře dvěma góly v početní převaze navýšili náskok na 21:16.

Talent se ještě jednou nadechl, když se mezi tyče postavil mladík Šmíd a parádními zákroky držel svůj tým. "Zaslouží pochvalu, na chvíli nás nastartoval a dostali jsme se na dvougólový rozdíl," popisoval Šedivec stav 21:23.

Jenže hostující kouč Kekrt si vzal oddechový čas, jeho tým pak opět získal pětigólový náskok, a ten Plzni dovolili zkorigovat až v posledních vteřinách. "V první půli jsme měli potíže v útoku, ve druhé v obraně. Tyhle body jsme měli uhrát. Teď se musíme pokusit přivézt je z Lovosic," řekl kouč.