Plzeňský Petr Kust v utkání proti Hranicím.

Plzeňský Petr Kust v utkání proti Hranicím. | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Pořád jsme ve hře o medaili, burcuje kouč plzeňských házenkářů Šetlík

  • 0
Pět vyrovnaných bitev, tři remízy a dvě porážky. To je dosavadní bilance házenkářů Talentu M.A.T. Plzeň po odehrané polovině zápasů v nadstavbové části extraligy, která bojuje o medaile.

Plzeň na ni v tuhle chvíli ztrácí pořád málo. V tabulce elitní šestky je po středeční domácí remíze s vedoucím Jičínem 22:22 na páté příčce, tři body za třetími Lovosicemi.

"Boj o bronz je stále otevřený, možná pořád i o stříbrnou medaili. A my se o tuhle naději budeme bít až do konce," prohlásil trenér Talentu M.A.T. Martin Šetlík.

Jeho tým však i po pěti kolech ve skupině o titul čeká na první vítězství. Ve středu večer v hale Slavie VŠ na Borech proti lídrovi tabulky z Jičína byl blízko, hodně blízko...

"Když více než 50 minut vedete, je obrovská škoda, že se nám zápas nakonec nepodařilo dovést k vítěznému konci. Navíc kluci už to potřebují, hrají každý zápas na maximum," uvedl plzeňský kouč.

Jeho tým předvedl proti Jičínu výtečnou obranu. Vymazal reprezentanta Babáka, v průběhu zápasu si několikrát vytvořil čtyřbrankový náskok. Ale ani to nestačilo. Nakonec Talent v poslední minutě zachraňoval remízu.

"Vzali jsme si oddechový čas a plán byl jasný - dohrát to na pivota a dát gól, nebo získat sedmimetrový hod," popisoval trenér Šetlík. Klíčová akce vyšla, na jejím konci byl právě pivot Petrovský, který půl minuty před koncem překonal explzeňského gólmana Kuriala a srovnal na 22:22. "Závěr jsme pak odehráli výborně, soupeře jsme už nepustili ke střele."

Jenže znovu z toho byl pouze bod za remízu, už třetí pro Plzeň ve skupině o medaile. Na první vítězství v nadstavbě Talent stále čeká. "Mohli jsme mít klidně o tři body víc, tabulka by vypadala jinak. Ale to je pryč a pořád je o co hrát, tabulka je vyrovnaná. Jsme teprve v polovině nadstavby a teď máme tři zápasy doma a dva venku. To pro nás může být výhoda."

Už v neděli může čekání na výhru Talent M.A.T. protrhnout, od 18 hodin v hale Slavie VŠ přivítá Lovosice. "Věříme si na ně. Ale znovu to bude vyrovnaná bitva, nenechají nám nic zadarmo. Musíme se koncentrovat na každou akci," burcoval kouč.