Karviná - Lovosice, Požárek z Karviné (vlevo) brání lovosického Havláta

Karviná - Lovosice, Požárek z Karviné(vlevo) brání lovosického Havláta. | foto: Jaroslav Ožana, MF DNES

Po krachu v Jičíně čeká Lovosice evropský debut

  • 0
V generálce na pohár házenkáři Lovosic ztroskotali. Před středečním odjezdem na turnaj Challenge Cupu do srbského Čačaku padli v Jičíně o gól 24:25.

"V Jičíně se moc vyhrávat nebude, my tu šanci měli. I přesto, že jsme podali slabší výkon," zalitoval lovosický trenér Vojtěch Srba.

Střelecky se blýskl Motl, autor 12 gólů, ale jinak si Srba stěžoval: "Chyběl nám důraz v koncovce, až na Motla nebyl nikdo schopný se prosadit, vázla kombinace." I když Lovosice ve druhé půli ztrácely 18:22, dotáhly se na 22:22.

"Bohužel jsme dva rychlé brejky řešili místo přihrávky zakončením. Mohli jsme vést o dva góly, místo toho jsme dotahovali. Měli jsme poslední útok, ale divným rozhodnutím jsme o míč přišli. Kroky to určitě nebyly. Cítili jsme křivdu, ale ještě jsem neviděl video."

Mužstvo je v extraligové tabulce s vyrovnanou bilancí tří výher i proher páté. A teď podstoupí historickou premiéru v pohárové Evropě. "Ve středu večer odtrénujeme a přes noc pojedeme 13 hodin do Čačaku. Ve čtvrtek nás čeká aklimatizace a trénink v hale," přiblížil Srba.

Od pátku do neděle budou čtyři celky bojovat o dvě postupová místa do další fáze. Lovosice hrají postupně s ukrajinským Šachťarem Akademia, švýcarským Pfadi Winterthur a domácím Čačakem.

"Tři těžké zápasy během tří dnů, to je výjimečná věc. Bude to hodně o taktice. Když se nám povede páteční utkání proti Ukrajincům, které může být s ohledem na postup klíčové, podřídíme vše nedělnímu souboji s Čačakem," naznačil Srba, že by proti Švýcarům opory šetřil.

"Loni se dostali do semifinále, jsou favorité. Máme o nich nejvíc informací, nastupují za ně dva Slováci." Pohár, to je pro Lovosice svátek. "V Srbsku je házená populární, atmosféra při zápasech Čačaku bude bouřlivá. Ale v ostatních už kulisa tak dramatická nebude," tuší kouč.