Plzeňský házenkář Lukáš Horký střílí přes bránící Radka Bajgara (vlevo) a

Plzeňský házenkář Lukáš Horký střílí přes bránící Radka Bajgara (vlevo) a Zdeňka Čadru z Hranic, | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Nesmíme nic podcenit, varuje před Frýdkem-Místkem plzeňský Horký

  • 0
Před týdnem byl s pěti góly nejlepším střelcem Plzně v Jičíně, ale ani tenhle střelecký příspěvek Lukáše Horkého neodvrátil třetí porážku v řadě, když házenkáři Talentu M.A.T. ve 20. kole Tipgames extraligy podlehli na půdě lídra tabulky 18:22. Levá spojka Plzně však věří, že sobotní poslední domácí zápas v základní části proti Frýdku-Místku zlé časy zažehná.

"Na tréninku tvrdě makáme, semkli jsme se. Teď je čas, kdy se musí ukázat, že jsme dobrý tým. Já pevně věřím, že se zvedáme a proti Frýdku uspějeme," říká jedenadvacetiletý odchovanec Zubří, který přišel na západ Čech před začátkem letošní sezony z Lovosic.

Lukáši, jaká je po třech porážkách v kabině nálada?
Rozhodně nejsme nadšení, ale chceme to zlomit. Půl roku se nám v lize dařilo a hráli jsme dobře, není důvod panikařit. Na další zápas jsme se připravili co nejlépe. Prohráli jsme sice třikrát za sebou, ale ta první porážka v Zubří byla smolná, tam jsme předvedli hodně dobrý výkon.

Ale pak přišel domácí zmar s Hranicemi a ani v Jičíně to z vaší strany nebylo optimální.
Proti Hranicím se nám to sesypalo. Nikdo nechtěl vzít zodpovědnost na sebe, dělali jsme moře chyb. Nevím, jestli tam někde vzadu bylo malinko podcenění, nedokázali jsme se řádně vyhecovat.

A Jičín?
Začátek zápasu vypadal nadějně, naše hra se zvedla. Rozhodl to druhý poločas. Vstřelit za třicet minut pouhých šest gólů, s tím se vážně vyhrávat nedá. Navíc domácí hnala zaplněná hala, Jičín potvrdil formu z posledních týdnů.

Pohled na tabulku vás proti předposlednímu Frýdku-Místku, který má na kontě pouhých pět bodů, staví do role jasného favorita. Na druhou stranu, Frýdek v posledních dvou kolech proti Jičínu a Lovosicím podlehl o jediný gól. Je to pro vás varování?
Je to rozhodně nebezpečné. Nesmíme podcenit vůbec nic. Naskočit do toho od první minuty, nedopustit nějakou tahanici. Bylo by nejlepší, abychom hned odskočili třeba na 5:1, pak se nám bude dýchat lépe. A musíme myslet i na to, že po porážce s Hranicemi máme co vracet také našim fanouškům. Věřím, že nás přijdou znovu podpořit.

Může vás svazovat skutečnost, že výhru potřebujete k definitivnímu postupu mezi elitní šestku, která bude bojovat o titul?
Svazovat to může, ale úplně stejně jako série tří porážek. Tohle si nesmíme připouštět. Ale postup do šestky samozřejmě zůstává naším jednoznačným cílem.

Asi by nebylo dobré bojovat o něj v posledním kole v Lovosicích...
I tam můžeme vyhrát. Ale věřím, že o šestce bude jasno po víkendu. A v té neskutečně našlapané tabulce se pak může stát úplně cokoliv.