Olomoucká Barbora Pašková (vlevo) a Ivana Michaličková (uprostřed) a Lanou Sušecovou z Bánovců.

Olomoucká Barbora Pašková (vlevo) a Ivana Michaličková (uprostřed) a Lanou Sušecovou z Bánovců. | foto: Luděk Peřina, MAFRA

Olomoucké házenkářky musejí zlepšit útok, pak mohou hrát play-off

  • 0
Sedmé místo po 12 kolech drží v interlize házenkářky Olomouce. To ale neznamená, že v přestávce soutěže, která bude pokračovat až v novém roce, budou odpočívat.

V redukované české tabulce jim patří čtvrtá příčka, což je poslední pozice, která zajišťuje postup do play-off. Pátý Písek má ale stejný počet bodů jako Hanačky a oba soupeře dělí pouze skóre.

"Bude to ještě pěkná fuška, ale ve vyřazovací části soutěže nechceme chybět. Naším cílem je postup do semifinále české ligy. V mezinárodní interlize bychom se rádi posunuli na páté, nebo šesté místo," naznačil ambice před druhou částí sezony olomoucký trenér Libor Malínek.

Kádr Olomouce před sezonou opustila řada zkušených hráček a omlazený celek se sehrával až v průběhu zápasů. V několika případech hráčky Zory doplatily na nedostatek zkušeností, v průběhu podzimu se přesto klub lepšil výsledkově i herně.

"Tým si musel sednout. Očekávanými oporami byly Lucie Fabíková, Veronika Hejtmánková a Barbora Raníková. V obraně odvedly kus práce Alena Vocilková s Janou Spíchalovou.

Musely se však přidat i další, což se postupem času podařilo," hodnotil podzim Malínek. V posledních zápasech se střelecky probudila Kateřina Růžičková, kvalitní výkony podávaly Michaela Ždánská a Martina Huráňová.

Přesto Zora v jednom případě na hřišti zkolabovala. V Písku po tragických chybách přišla v závěru o vedení a prohrála 23:24. "Tahle porážka mě nadzvedla. Ztratili jsme vyhraný zápas," řekl kouč.

Celkově házenkářky obstály v obraně. Jistou brankářku Raníkovou podpořila celá defenziva. Zora obdržela pouze o dvě branky více než vedoucí Slavia Praha. Horší je to v útoku.

"Strašně se na branky nadřeme. Chybí nám lehkost," uvědomuje si trenér, který se na zakončení zaměří v tréninku. "Potřebujeme bodovat a k tomu musíme dávat góly. Když se to podaří, budeme mezi čtyřmi nejlepšími českými celky."

První mistrovské utkání v novém roce čeká na Olomouc 8. ledna v Mostě.