Momentka z extraligového utkání Plzeň - Jičín

Momentka z extraligového utkání Plzeň - Jičín | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Plzeňský trenér po postupu do semifinále: Chci týmu poděkovat

  • 0
Žádné komplikace. Házenkáři Plzně splnili v play-off první cíl. Ve čtvrtfinále si poradili s Jičínem v nejkratším možném scénáři. Po dvou domácích výhrách uspěli v sobotu i na hřišti soupeře a po vítězství 27:24 jsou v semifinále.

Na soupeře ale ještě čekají. Vzejde z dvojice Lovosice - Karviná, kde je po víkendu na severu Moravy stav série srovnaný 2:2 a rozhodne se v sobotu v Lovosicích. Už jistou semifinálovou dvojici tvoří Zubří a pražská Dukla.

„Jsem rád, že jsme tu sérii ukončili na tři utkání,“ oddychl si v sobotu večer plzeňský kouč Martin Šetlík.

Nebyla to ale snadná práce. Jičín kousal, chtěl ještě sérii protáhnout. Ale Plzeň přesto dokázala brzy odskočit, když ve 13. minutě zakončil rychlou akci z křídla Blecha a obhájci titulu vedli 7:4. Navíc se mohla znovu spolehnout na výborného Štochla mezi tyčemi. „To byl první klíčový moment zápasu. A pak naše nevynucené technické chyby, které nás srážely do kolen,“ mínil jičínský trenér Aleš Babák.

Nástup do druhé půle pak přinesl klíčový náskok, po gólu Šíry byl stav ve 38. minutě už 13:19. Pak už si Talent vedení hlídal. „Ale nebylo to jednoduché. Dlouho jsme nevedli o víc než čtyři branky, to je zrádné. Až začátek druhé půle rozhodl. Ale Jičín hrál až do konce, což se mi líbí. Svému týmu chci poděkovat, teď máme čas se připravit na semifinále,“ doplnil Šetlík.