David Poloz ze Zlína se prodírá obranou Jičína.

David Poloz ze Zlína se prodírá obranou Jičína. | foto: Dalibor Glück, MAFRA

Obhájci titulu z Jičína půjdou do závěru sezony z třetího místa

  • 0
Házenkáři Jičína v roli velkého favorita vyhráli v posledním kole základní části extraligy pouze o jediný gól, ale i toto vítězství 23:22 nad Zubřím jim přineslo pro vyvrcholení sezony velmi výhodnou výchozí pozici. Do finálové skupiny, v níž se bude hrát o 1. až 6. místo, obhájci titulu vstupují ze třetí příčky a navíc snížili svoji ztrátu na týmy před sebou - za vedoucí Plzní nyní zaostávají o pět bodů, za druhými Lovosicemi dokonce jen o tři.

Přitom ještě před čtyřmi koly na lídra ztráceli devět bodů. "Je určitě příjemné, že se náš odstup od týmu před námi snížil, ale my se spíše koukáme pod sebe," uvedl trenér jičínského týmu Aleš Babák.

Tři týmy za Jičínem jsou totiž namačkány v rozmezí dvou bodů, uhájit alespoň třetí příčku tak bude pro obhájce titulu hodně těžké. "Buďme realisté i proto, jaké máme nyní potíže se zraněnými hráči," upozornil Babák.

Jičín v extralize

  • V základní části skončil na 3. místě, když na vedoucí Plzeň ztrácí pět bodů a druhé Lovosice jen tři.
  • Ve druhé části sezony bude hrát ve skupině o 1. až 6. místo.
  • Na týmy nyní čeká 10 kol, která rozhodnou o konečném pořadí v letošním ročníku.

V zápase se Zubřím Jičínu opět chyběli Zeman a Krahulec. To platilo i o Vocáskovi, jenž absolvoval operaci zraněného ramena a sezona pro něj předčasně skončila. Také proto Babák těsnou výhru nad desátým týmem základní části soutěže bere. "Zubří má v této sezoně už třetího trenéra a nový kouč Kekrt umí tým namotivovat. Navíc mohou hrát v klidu, protože sice budou hrát ve skupině o záchranu, ale samotný boj o záchranu se jich týkat nebude," vysvětlil Babák.

Jičínu se podařil vstup do zápasu, vedl 11:6, ale svůj náskok ještě do přestávky téměř ztratil a po ní musel o těsnou výhru tvrdě bojovat. Týmu ji až v poslední minutě vystřelil Kvasnička.

"Při našem vedení v prvním poločase jsme si situaci sami zkomplikovali a když soupeř náš náskok zlikvidoval, ve zbývající části utkání nám už chyběla lehkost," poznamenal trenér.