Česká brankářka Dominika Müllnerová čelí sedmičce v utkání proti Černé Hoře.

Česká brankářka Dominika Müllnerová čelí sedmičce v utkání proti Černé Hoře. | foto: Karel Pešek, MAFRA

Házenkářský turnaj v Chebu načnou Češky, vyzvou polský výběr

  • 0
Převážně házenkářky z domácí nejvyšší soutěže dostaly od reprezentačního kouče Jana Bašného pozvánku na turnaj O štít města Chebu, který se koná v západním cípu České republiky od čtvrtka až do soboty už po jedenačtyřicáté a tentokrát si na něj organizátoři přizvali kromě domácího výběru také národní týmy Slovenska, Polska a Běloruska.

V nominaci trenéra Bašného jsou také mladé hráčky, které si v červenci v Chorvatsku připsaly skalp pozdějších juniorských mistryň světa z Jižní Koreje.

„Je důležité, aby si osahaly atmosféru v ženském národním celku. Je to pro ně šance získat cenné zkušenosti a také ukázat, co v nich je. Trošku jinou roli budou na této akci plnit i hráčky, které třeba už zkušenost se seniorskou reprezentací mají, ale teď na nich bude ležet větší zodpovědnost za hru i výsledky týmu,“ vysvětlil trenér národního týmu pro server České házenkářské federace.

V nadcházející sezoně se bude muset Bašný vypořádat s nezvyklou situací, poprvé bude v jeho výběru chybět Petra Vítková. Zkušená pivotmanka se rozhodla po dlouhých sedmnácti letech ukončit kariéru v národním dresu, a přestože si ještě prodloužila klubovou kariéru, návrat do reprezentace nezvažuje.

Češky také letos celý turnaj zahájí, utkání s Polskem se hraje v hale Lokomotivy od 18 hodin a přenáší jej také Česká televize.

Nominace české házenkářské reprezentace

Lucie Satrapová (Slavia), Dominika Müllnerová (Most), Romana Chrenková (Olomouc), Kristýna Salčáková (Olomouc), Martina Crhová (Kristianstad, Švédsko), Michaela Janoušková (Most), Veronika Malá (Písek), Kamila Kordovská (Slavia), Markéta Jeřábková (Most), Petra Adámková (Poruba), Hana Kutlvašrová (Slavia), Iveta Matoušková (Most), Kateřina Keclíková (Slavia), Petra Růčková (Most), Šárka Marčíková (Poruba), Leona Šviráková (Poruba), Tereza Kubáčková (Olomouc), Alena Stellnerová (Slavia). Trenér: Jan Bašný.