Nové Veselí dotlačili k postupu i výborní fanoušci

Nové Veselí - Házenkáři Nového Veselí přepsali v neděli historii. Po týden starém domácím vítězství v úvodním kvalifikačním zápase o 1. ligu nejenže ubránili svůj osmibrankový náskok, navíc vyhráli i odvetu na půdě Šumperka a postoupili do druhé nejvyšší soutěže. "Je to pro nás obrovský úspěch," říká tiskový mluvčí Nového Veselí Miroslav Chlubna.

"Vždyť postup do první ligy je prvním v třicetileté historii našeho oddílu." Důležitý krok na cestě do druhé nejvyšší soutěže učinilo Nové Veselí už v úvodním duelu, ve kterém zvítězilo 35:27.

Do Šumperka však nejel vítěz druholigové skupiny Jih pouze bránit svůj náskok. "Chtěli jsme tam zvítězit. A kluci zvládli zápas bez jakýchkoliv problémů," popsal Chlubna.

Úvodní poločas vyhráli hosté 16:10. S vědomím čtrnáctigólového náskoku sice jejich snaha polevila a Šumperk šest minut před koncem dokázal otočit na 25:24, v závěru však Veselí strhlo vítězství na svou stranu - a vyhrálo 29:28.

"Pomohli nám k tomu i naši výborní fanoušci, kteří za námi přijeli a povzbuzovali nás. Dodávali nám ohromnou sílu," chválí Chlubna zhruba sedmdesátičlenný kotel přítomných příznivců.

"Vyhráli jsme zaslouženě. Šumperk šel sice jednu chvíli do vedení, o postup jsem se ale nebál," uvedl trenér Veselí František Vejvoda.