Nováková je zpět z americké cesty

Jindřichův Hradec, České Budějovice - Hráčka Slovanu Jitka Jindřichův Hradec Karolína Nováková se po roce vrátila k prvoligové házené. Poslední rok strávila na cestách po Americe. A neprocestovala toho málo. Kromě USA zavítala do jižní poloviny amerického kontinentu. Navštívila například Uruguay, Venezuelu a Ekvádor.

"S přítelem cestovali, dokud měli peníze," usmíval se šéf jindřichohradeckého klubu Jan Dvořák. Téměř po dvanácti měsících se vrátila zpět do první ligy žen. Žádné sankce ze strany Slovanu Jitka za roční absenci nepřišly.

"Nejsme profesionální klub. Hráčka nemá smlouvu a může si dělat, co chce," řekl Dvořák k cestovatelským výkonům Karolíny Novákové. Po svém návratu se zařadila mezi klíčové hráčky týmu. Proti Zoře Olomouc vstřelila jednu branku.

Jindřichův Hradec vyhrál jasně 29:15. "Sice téměř rok nehrála, ale ukazuje, že je velice kvalitní házenkářka," uvedl Jan Dvořák.  "Je pro nás stejně jako v minulosti velkou posilou," dodal.

Ostatně, před několika roky hostovala v tehdy prvoligových Střešovicích a svými výkony zaujala i vedení Slavie. To jí však nakonec nezískalo.

Úplně bez házené Nováková při putování po Americe nebyla. "V Uruguayi si zahrála plážovou házenou a prý byla nejlepší," informoval s úsměvem Jan Dvořák.