Martin Šetlík, trenér Plzně

Martin Šetlík, trenér Plzně | foto: Jiří Bervida, MAFRA

Cíl zůstal stejný. Být v první šestce, říká kouč plzeňských házenkářů

  • 0
Den před Štědrým večerem zakončili výtečný extraligový podzim výhrou nad pražskou Duklou. Teď je před házenkáři Plzně, lídry tabulky, další úkol - po zimní přestávce nabrat zase vítězný kurs a ve zbývajících šesti kolech základní části nejvyšší soutěže uhájit místo v elitní šestce tabulky, která se poté utká o český titul.

V sobotu od 18 hodin Talent M. A. T. čeká zápas 16. kola v Kopřivnici. A zároveň první extraligový bez opory Bečváře, který v zimní pauze zamířil do německého Rostocku.

"Nachystaní jsme dobře, na hráčích už po přestávce vidím velkou chuť zase hrát. Chceme začít dobře, tedy výhrou v Kopřivnici," plánoval trenér Martin Šetlík.

Před týmem stojí klíčová otázka. Jak se vypořádá s odchodem Bečváře, šéfem hry a nejlepším podzimním střelcem.

"Musí se do toho zapojit všichni. Na střední spojce teď máme Mikiho Tonara s Martinem Loskotem, náš styl se nemění. A poslední přípravný zápas s německým Aue (Plzeň tým z druhé bundesligy zdolala 31:30, pozn. aut.) naznačil, že se s Bečvářovým odchodem snad dokážeme vypořádat," mínil kouč Talentu.

Plzeň se během podzimu prodrala na první příčku tabulky. Druhé Lovosice jsou pozadu o dva body, duo Hranice – Jičín o tři. Všichni pronásledovatelé však mají o jeden odehraný zápas méně. Další důkaz, jak extremně je letošní extraliga vyrovnaná. "Něco takového jsem nikdy nezažil," přitakává spojka Michal Tonar.

Trenér tak nepřemýšlí nad tím, jak dlouho jeho tým vydrží na první příčce. "Takové cíle si nekladu. Jdeme postupně, vždy myslím jen na nejbližšího soupeře. A zůstává předsezonní úkol – udržet se v elitní šestce, která bude bojovat o medaile," řekl Šetlík.

Další krok k tomu Plzeň může udělat dnes v Kopřivnici. Ta se krčí na předposlední příčce, favorit utkání je daný. Ale... "Zápasy v Kopřivnici pro nás nikdy nejsou jednoduché, tradičně tam máme problémy. Ale věřím, že zpátky pocestujeme s dobrou náladou," konstatoval kouč Talentu M. A. T.

Doma se Plzeň představí až 23. února proti Hranicím.