Jiří Kekrt

Jiří Kekrt - Házenkářský trenér Jiří Kekrt | foto: Jan Karásek, MAFRA

Kouč Zubří Kekrt: S útokem jsem byl spokojený, v obraně děláme chyby

  • 2
Teprve třetí soupeř v sezoně nedovolil zuberským házenkářům, aby jej potupili čtyřicetigólovým výpraskem. Nováček z Přerova si paradoxně vedl lépe než ostřílení účastníci extraligy Frýdek-Místek a Kopřivnice. Vicemistr jej porazil "jen" 36:26.

"Čtyřicítku jsme dostat nechtěli. Proto jsme v některých okamžicích hru hodně zpomalovali," odhalil kouč Přerova Richard Buček taktiku, kterou bude na Valašsku zřejmě používat stále víc týmů. "Chvílemi jsme ale byli až příliš pasivní," uznal.

Přestože domácí házenkáři dovolili soupeři, aby se ve druhém poločase přiblížil na čtyřbrankový rozdíl, v zápase jasně kralovali. Znovu mohli vstřelit 40 gólů. Jenže to by nesměli promarnit řadu vyložených šancí.

"Ale i tak jsem byl s hrou v útoku vcelku spokojený," poznamenal kouč Gumáren Zubří Jiří Kekrt. Víc ho trápí výkony v obraně, která stále nefunguje podle jeho představ.

Defenziva stále doplácí na to, že její pilíř Andrej Titkov kvůli zranění téměř celé léto netrénoval a že juniorští reprezentanti strávili většinu prázdnin přípravou na mistrovství světa v Egyptě.

"Tím, že obranu neustále měníme, děláme dost chyb," zlobí se Kekrt. "Tyto chyby umožňují soupeřům, aby nám dali takový počet gólů, na který nejsme zvyklí."

Naštěstí pro vicemistra úvodní tři protivníci nepatří k extraligové špičce. Jak spolehlivá či nespolehlivá je jeho defenziva, to výrazně naznačí nejbližší utkání. Zubří v něm přivítá ambiciozní Duklu Praha. Hrát se bude v pondělí 28. září před televizními kamerami.

"Teprve Dukla nás prověří, jak na tom jsme. Bude to první těžký zápas," souhlasí spojka Martin Stržínek.