Karviné zbylo sedm házenkářů

Karviná - Kádr házenkářů Baníku Karviná teď připomíná lazaret. Hráči byli minulý týden na soustředění ve Vysokých Tatrách a těžký trénink jim dal zabrat až moc. "Závěr soustředění byl tak náročný, že v pátek na zpáteční cestě nastoupilo v Zubří k přípravnému zápasu do pole jen sedm hráčů a tři brankáři," řekl manažer týmu Miroslav Pelech.

Marodku zaplnili Szymon se zánětem achillovky, Korňan kvůli bolesti v rameni, Horák se zánětem v chodidle, Prachař, kterému natéká koleno po operaci, Laclavik s nataženým tříslem, Kubis se zlomenou záprstní kůstkou na ruce a Szymanski se střevními potížemi. Navíc Kamil Heinz se rehabilituje po operaci.

"Ale soustředění účel splnilo. Kluci se zranili nebo onemocněli až ke konci a už teď se někteří vracejí k tréninku," podotkl Pelech.

Trenérovi Jiřímu Kekrtovi chybí i šestice Brůna, Mrózek, Kust, Pour, Sobol a Požárek, kteří se s juniorskou reprezentací připravují v Nymburce na mistrovství Evropy.

"Soustředění přežili bez úhony většinou hráči, kteří bývají méně vytížení, tak jsme je mohli aspoň pořádně vyzkoušet v přípravných zápasech," poznamenal Pelech.

"Teď jde o to, aby se marodi co nejdříve vrátili do přípravy." Karvinští házenkáři se totiž připravují i na Ligu mistrů, jejíž los bude ve čtvrtek.