Ladislav Brykner z Plzně zakončuje na branku karvinského Lubomíra Drápala.

Ladislav Brykner z Plzně zakončuje na branku karvinského Lubomíra Drápala. | foto: Jiří Bervida, MAFRA

Házenkářská Karviná řeší problém: dva brankáři jsou fuč, třetí mizí

  • 0
V nelehké situaci se ocitli šéfové extraligového Baníku OKD Karviná. Stejně jako po každé sezoně se musí vypořádat s odchody kvalitních házenkářů, ale letos vše mají těžší o fakt, že klub opouštějí oba brankáři.

Ľubomír Drápal se vrací na Slovensko, upsal se Topolčanům, Jakub Lefan si našel angažmá ve francouzských Mylhúzách. Třetí gólman Artur Adamík, který jim v minulé sezoně v případě nouze kryl záda, také zvažuje odchod.

"Jednáme o něm s Lovosicemi. Počítali jsme s ním pro nastávající sezonu," uvedl na klubovém webu manažer karvinského klubu Martin Kostelník. "Na postu brankáře budeme mít asi největší problém," připustil manažer. "Situace je jako každý rok hektická. Jednáme na všech frontách."

A karvinští šéfové se musejí pořádně otáčet. Za poslední dva roky opustila kádr řada opor, například Mrkva, Šulc, Pavlíček, Zdráhala, Łyźwa, Hanták, Mrózek, Faith či Bałwas, letos jsou kromě brankářů na odchodu i Požárek a Kružík.

"To je počet a především hráčský potenciál, který by asi nikdo nebyl schopen kompenzovat," poznamenal Kostelník. "Ale my jsme hrdí na to, že se nám stále daří zapojovat nové a nové hráče do extraligového týmu. Samozřejmě je to čím dál těžší," podotkl karvinský manažer.

Kostru pro příští sezonu má tým už načrtnutou. V klubu dál zůstává zkušený trenér Rastislav Trtík, který se bude moci spoléhat na Vojtěcha Petrovského, Marka Vanča, Libora Hanische, Radima Chudobu, Slavomíra Mlotka a Davida Krahulce.

"S ostatními ještě jednáme," informoval Kostelník. "Snažíme se udržet mladé odchovance a hlavně klíčové hráče. Tým bychom rádi ještě doplnili o pár zkušených hráčů, kteří by dokázali v krizových momentech vnést do týmu herní klid a jistotu," doplnil manažer karvinského celku.

"V minulosti byl náš klub zvyklý mít smlouvy s širokým kádrem hráčů. To už je teď ale za námi. V nové sezoně dojde k nutnému zeštíhlení kádru, kterým se také snažíme reagovat na ekonomickou situaci okolo nás."

Jedním z potenciálních nováčků v karvinském dresu by mohl být Vít Pyško z SKP Frýdek-Místek. Letos dvacetiletý brankář má podle informací frýdecko-místeckého klubu namířeno právě do Baníku. Pomůže Pyško Karviné na choulostivém postu?