Jičín srovnal, rozhodne se v sobotu

  • 1
Jičín - Házenkáři Jičína udrželi šanci zahrát si v úvodním ročníku obnovené extraligy semifinále. Ve včerejším druhém utkání čtvrtfinálové série totiž Lovosice porazili a po sobotní prohře na hřišti soupeře vyrovnali stav zápasů na 1:1.

O tom, kdo se protlačí mezi elitní domácí čtyřku, se rozhodne v sobotu v Lovosicích, které tuto výhodu získaly tím, že šly do play-off ze čtvrtého místa. Jičín skončil v základní části pátý.

"Budou rozhodovat maličkosti a to, jak se kdo připraví,"uvedl trenér Lovosic Vojtěch Srba.

Včerejší zápas dlouho dával šanci na úspěch oběma družstvům, ale v 1. poločase to dlouho vypadalo na konec série.

Hosté výborně začali, po patnácti minutách vedli o čtyři branky a Jičín se hlavně v útoku těžko prosazoval. Pokud se už ke střelbě dostal, nedařilo se mu překonat brankáře Kylíška.

"Zase jsme se trápili s brankářem a patnáct minut jsme neproměňovali šance," konstatoval domácí kouč Petr Babák.

Pomoc domácím přinesl oddechový čas a vběhnutí Aleše Babáka na hřiště. Hned z prvního útoku, kterého se zúčastnil, dal gól a do 22. minuty dotáhl Jičín k vyrovnání. "Po zranění opět patřil k oporám," řekl jičínský trenér.

Vyrovnaný stav vydržel až do přestávky, která se kvůli výpadku elektrického proudu v hale protáhla na více než půl hodiny.

Prospělo to domácím. Ti totiž zlepšili hru v útoku, v obraně dlouho hostům nedovolili překonat výborného Kynčla a záhy vedli o pět branek (19:14).

Ani za tohoto stavu však soupeř, ze kterého vyzařovala touha sérii ukončit, zápas nevzdal. Následující chvíle patřily jednoznačně jemu a ve 46. minutě bylo opět vyrovnáno (19:19). Závěr však patřil domácím.