Jičín si hodlá přivézt postup

Jičín - Házenkáři Jičína si mohou už o víkendu zajistit postup do finále play-off 1. ligy. V Lovosicích totiž sehrají třetí a případně čtvrté utkání semifinálové série, po prvních dvou zápasech v Jičíně vedou 2:0. Semifinálová série se hraje na tři vítězná utkání.

„Pokud se chceme do finále dostat, musíme ještě jednou vyhrát. Byli bychom rádi, kdyby to bylo už o víkendu,“ uvedl trenér Jičína Petr Babák.

Kdyby se to Jičínu nepodařilo, bude mít o týden později ještě jednu možnost, pátý, rozhodující zápas by se hrál v Jičíně. Tomu by se jičínští hráči rádi vyhnuli, ale ze soupeře mají respekt.

"Ve druhém utkání soupeř ukázal svoji sílu, musíme se na to připravit," poznamenal trenér.

Před týdnem se Jičínu mimořádně vydařilo sobotní vzájemné utkání, kdy svého soupeře z Lovosic porazil o 15 branek. Nedělní zápas byl mnohem vyrovnanější, avšak také v něm Jičín o gól vyhrál.

"Lovosice hrály dobře, ale náš výkon byl částečně ovlivněn tím, že kvůli zranění museli brzy odstoupit Lepieš a Aleš Babák," řekl jičínský kouč.

Ten měl po minulých zápasech obavy, zda oba zranění budou moci v Lovosicích nastoupit. "Jejich zranění naštěstí nebyla tak vážná, jak na začátku vypadala. Oba budou v pořádku," sdělil Babák.

Třetí a případně čtvrtý zápas semifinálové série budou mít v sobotu i v neděli shodný začátek, bude se hrát od 19 hodin.

O druhém finalistovi se bude rozhodovat v Brně mezi domácím týmem a Kopřivnicí. Stav této série je zatím 1:1.