Jičín loňský výpadek nezopakoval

Jičín - Nebyl to pro ně lehký týden. Po porážce v úvodním utkání čtvrtfinále play-off házenkáři Jičína věděli, že další zaváhání si už nemohou dovolit. Pro vítěze základní části 1. ligy by totiž znamenalo vyřazení. Něco podobného Jičín zažil i před rokem, kdy však šel do play-off až z pátého místa. Letos se však čtvrtfinálové vyřazení nekonalo.

Favorit se v domácím prostředí prosadil, Loko Plzeň dvakrát porazil a postoupil mezi nejlepší čtyři mužstva soutěže. "Ale byli jsme po porážce v Plzni dost dole, neustále jsme museli poslouchat, že dopadneme stejně jako Pardubice v hokeji," přiznal trenér jičínského týmu Petr Babák. "Plzeň je kvalitní mužstvo, naštěstí to u nás neměla možnost dostatečně ukázat."

Hodně napověděl už první zápas, kterým Jičín srovnal čtvrtfinálovou sérii na 1:1. Plzeň držela vyrovnané skóre jen něco málo přes polovinu prvního poločasu, poté odpadla a z palubovky odešla s drtivou porážkou.

"Výše našeho sobotního vítězství nám asi pomohla i v neděli. Soupeře to přece jen asi trochu nalomilo," je přesvědčen jičínský trenér.

Rozhodující zápas byl rozhodnutý už po prvním poločase a Jičín mohl slavit postup. V semifinále se střetne s týmem Lovosic, který v základní části soutěže skončil čtvrtý. "Tady už je těžké si vybírat, každopádně proti nám bude stát kvalitní družstvo," poznamenal Babák.

Na rozdíl od čtvrtfinále se o postup do finále bude hrát na tři vítězné zápasy. "Očekávám, že půjde o vyrovnaná utkání, Lovosice hrají podobným stylem jako my," prohlásil jičínský trenér.

Jičín patří už několik sezon ke špičce 1. ligy, letos je jedním z kandidátů na postup do česko-slovenské interligy. "Dáváme si postupné cíle, teď je před námi semifinále, které chceme vyhrát," uvedl k tomu Babák.