Petr Babák

Petr Babák | foto: Jaroslav Šnajdr, MF DNES

Poslední vteřina zachránila jičínské házené alespoň bod proti Frýdku

  • 0
Kdo výsledek tohohle zápasu posuzuje podle postavení týmů v tabulce, musí uznat, že Jičín bod ztratil zcela proti očekávání. V dalším utkání extraligy házenkářů totiž Jičínští na svém hřišti s Frýdkem-Místkem jen remizovali 27:27.

Na tom by nebylo jistě nic výjimečného, kdyby soupeř do Jičína nepřijel s nulou na svém bodovém kontě a kdyby nebylo známo, že východočeský tým vstoupil do letošní sezony velmi dobře, což ho zařadilo na přední příčky tabulky.

"Určitě to pro nás ztráta je, ale v naší situaci zase není bod tak málo," uvedl sportovní manažer jičínského klubu Petr Babák.

Jičín totiž do zápasu nastupoval nejen bez tří dlouhodobě zraněných opor Krause, Zemana a Vocáska, ale při rozcvičení se zranil také Lepieš. Brankář Veverka stejně jako Bareš sice do utkání nastoupili, ale dohrávali ho s velkým sebezapřením.

"Navalilo se toho na nás moc, vlastně celá základní šestka buď chybí, nebo hraje se zraněním," posteskl si Petr Babák, "je z nás dobrý lazaret."

Podle toho také vypadal vývoj zápasu. Hosté se totiž favorita nezalekli, rychle vedli 6:2 a svůj náskok, i když menší, si udrželi až do přestávky. Po ní sice domácí jejich náskok dotáhli a v jednu chvíli dokonce vyrovnali (18:18), jenomže ještě v předposlední minutě o tři góly (24:27) prohrávali.

Závěrečný nápor pak Jičínští korunovali vyrovnávacím gólem, který v poslední vteřině vstřelil Kvasnička. "Celé utkání jsme prohrávali, takže musíme být rádi, že jsme alespoň vyrovnali," poznamenal Babák.

V jičínském dresu se dlouho nedařilo brankářům, u Veverky to bylo i vinou jeho zraněných zad. Nakonec utkání dochytal Machalický, až třetí gólman. "Několikrát nás výbornými zákroky v důležitých chvílích podržel a díky tomu jsme alespoň vyrovnali," ocenil jeho výkon Babák.

Extraliga má nyní dvoutýdenní přestávku, která právě Jičínu přijde mimořádně vhod. "Snad se někteří hráči dají dohromady, i když u těch dlouhodobě zraněných se to moc předpokládat nedá," uvedl Babák.

Po krátké extraligové pauze Jičín vyrazí do Plzně, na východě Čech se extraligová házená bude hrát v sobotu 17. listopadu, kdy přijede Přerov.