Česko - Rusko, Jícha brání Filippova

Česko - Rusko, Jícha brání Filippova - BITVA. Ruský házenkář Vasilij Filippov (uprostřed) se v utkání mistrovství světa snaží prosadit přes českou oporu Filipa Jichu (vpravo). | foto: Alex Grimm , Reuters

Jícha s Kielem vyhrál úvodní finále házenkářské Ligy mistrů

Házenkáři německého Kielu vykročili úspěšně za obhajobou titulu v Lize mistrů. V úvodním finálovému duelu porazili španělský Ciudad Real na jeho hřišti 29:27. Ve finále Poháru EHF začal vítězně Nordhorn.

Reprezentant Filip Jícha, který si jako první český házenkář v historii zahrál finále prestižní soutěže, se na vítězství podílel třemi góly.

Pokud by Kiel uspěl i v odvetném utkání za týden v Německu, stal by se prvním klubem za posledních osm let, kterému se podařilo obhájit titul. V roce 2000 získala trofej podruhé za sebou Barcelona. Kiel se v případě triumfu v Lize mistrů může těšit na prémii 600 000 eur.

První finále Ligy mistrů:
Ciudad Real (Šp.) - Kiel (Něm.) 27:29 (13:14)

Dařilo se i dalším Čechům

Házenkáři bundesligového Nordhornu vstoupili do finále Poháru EHF vítězstvím 31:27 nad Kodaní a čtyřmi góly se na výhře podíleli i čeští krajánci. Jan Filip vsítil z pravého křídla tři branky, Daniel Kubeš skóroval jednou. Odveta se hraje za týden v dánské metropoli.

První finále Poháru EHF
HSG Nordhorn - FC Kodaň 31:27 (15:15)

,