Filip Jícha

Filip Jícha | foto: MF DNES

Hvězdný házenkář Jícha dorazí za reprezentací do Zlína rovnou z Polska

  • 1
Z polských Kielců, kde v neděli sehraje zápas Ligy mistrů, se nebude vracet do německého Kielu, ale rovnou zamíří do Zlína. Národní tým tady ve středu sehraje kvalifikační zápas o Euro s Norskem a nejlepší házenkář světa Filip Jícha bude jako obvykle největším triumfem.

"Pojede pro něj manažer," popsal asistent reprezentačního trenéra Jiří Mika.
Jícha bude mít na cestě společnost, protože v Kielu působí další reprezentační opora Daniel Kubeš.

V neděli ovšem do Zlína nedorazí všichni reprezentanti. Například pivotman David Juříček nebo brankář Petr Štochl přijedou kvůli klubovým povinnostem až v pondělí.

Výběr tvoří až na dvě výjimky legionáři. Domácí extraligu zastupují lovosický Jiří Motl a zuberské křídlo Tomáš Číp. "Honza Sobol je zraněný, takže volba jasně padla na Tomáše," vysvětlil Mika, který je zároveň zuberským koučem.

Zápas s Norskem se hraje ve středu od 17 hodin a Češi můžou udělat výrazný krok směrem k postupu. O utkání je velký zájem, dvě třetiny vstupenek z dvoutisícové kapacity už zmizely z předprodeje.

Zbylé lístky jsou k dispozici na vrátnici sportovní haly Euronics, cena jedné vstupenky je 200 korun. "Věříme, že bude vyprodáno," uvedl Rudolf Kafka z HC Zlín.