Hustopeče čeká boj o záchranu. Podaří se?

Hustopeče - Tři body. To je zisk extraligových házenkářů Legaty Hustopeče za celou základní část extraligy. A takový zisk je odsoudil na poslední třinácté místo. Přesto však nemusí být všechno ještě ztraceno. 13. dubna začíná šestikolový boj o záchranu. Do této skupiny jde Kopřivnice se 4 body, Třeboň se dvěma a Bystřice s jedním bodem.

Hustopeče začnou s nulou. Tým, který po šesti kolech skončí poslední, si zahraje dvouzápasovou baráž s vítězem první ligy.

"Když se zachráníme, budu strašně rád," pravil trenér Zdeněk Missbach. Jeho úloha je totiž hodně těžká. Z kmenových hráčů mu nezůstal v průběhu sezony kámen na kameni a opírat se musí především o hostující hráče z prvoligových Sokolnic a Králova Pole.

"Jsou to mladí kluci a v podstatě se pořád sehráváme. A v útoku i v obraně nám chybí větší součinnost dvojic a trojic. Navíc tito hráči jsou v Hustopečích na tréninku tak dvakrát týdně a to je na extraligu málo," míní Missbach.

Kudy tedy může vést cesta k záchraně? "Uvidíme. Věřím, že pro hráče je motivací možnost zahrát si s Prešovem, Duklou nebo Zubřím a dají do toho všechno. Ale bude to těžké. Bystřice a Kopřivnice mají zkušený a stabilizovaný tým, Třeboň sice mladý, ale ti kluci spolu hrají od dorostu. A baráž, to už pak bude vabank," tuší Missbach.

Šestikolovou skupinu o záchranu začnou Hustopeče v Kopřivnici a zakončí ji 18. května doma s Třeboní. Baráž by se pak hrála 31. května a 7. června.