Hranice již vyhrávají mimo domácí stadion

  • 1
Kostelec na Hané, Hranice - Postavení v čele prvoligové tabulky si udržely házenkářské týmy ze střední Moravy. Hranický celek získal cenné vítězství v Jičíně (20:19) a snad již prolomil tradiční problémy na soupeřových hřištích. Přitom zápas se vůbec nevyvíjel ve prospěch vítězného družstva. Od začátku vedli domácí, kteří si dvoubrankový náskok drželi i v průběhu druhého poločasu. Deset minut před koncem již hosté prohrávali o tři branky (16:19), ale zásluhou pozorné obrany, a především gólmana Rašky, dokázali vyrovnat.

"Pět sekund před sirénou z křídla vstřelil Pernička rozhodující gól," popsal šťastné rozuzlení hranický trenér Miroslav Frank.

Podstatně snadnější úlohu měli hráči Kostelce, kteří v domácím prostředí bez problémů porazili Brno (26:20). Vyrovnané skóre vydrželo jen v úvodních minutách. Postupně si však Hanáci vypracovali dostatečný náskok, takže příležitost dostali i hráči z lavičky a hosté náskok Kosteleckých alespoň zkorigovali.

Kostelecký kouč Jan Hegar si navíc pochvaloval, že jeho svěřencům se začíná navracet forma ze začátku soutěže. "Vrátili jsme se k bojovnosti a systému obrany, který nám přinášel úspěch," věří v trvalé zlepšení Hegar.